Zapaljena kladionica Mozzart: Razbio je staklo, ispraznio kanister benzina, a onda nestao u sekundi dok je vatra gutala lokal - Volim Podgoricu

Zapaljena kladionica Mozzart: Razbio je staklo, ispraznio kanister benzina, a onda nestao u sekundi dok je vatra gutala lokal

Nepoznati muškarac izazvao je požar u objektu kladionice Mozzart u noći između srijede i četvrtka, a vatra je zahvatila i obližnje lokale u Tržnom centru “Mondo”, koji se nalazi u Trgovačkoj ulici. Kako se vidi na snimku,  muškarac je u kladionicu ušao tako što je nogom razbio staklo na prozoru, a potom je unutrašnjost polio benzinom.

Kako se, takođe, vidi, za sve ovo trebalo mu je manje od 60 sekundi, a muškarac je na sebi imao tamnu jaknu sa kapuljačom, koju je navukao na glavu.

U trenutku kada je požar buknuo, muškarac je nestao nevjerovatnom brzinom. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, spriječena je mnogo veća šteta od one koja je i ovako pričinjena. Naime, prva dva lokala pored kladionice potpuno su izgorjela, dok je nekoliko narednih pričinjena velika šteta.

Izgorela ekspozitura u Trgovačkoj, uslikana oko 6 sati u četvrtak Foto: Telegraf

Inače, požar je izbio samo nekoliko sati posle ubistva koje se dogodilo na nekoliko metara od Tržnog centra.

Povodom podmetanja požara, oglasila se kompanija Mozzart, koja je ovaj čin nazvala terorizmom.

– Danas se dogodio teroristički akt paljenjem čitavog tržnog centra “Mondo”. Urađen je sa namjerom i umišljajem. Građanima je ugrožena sigurnost i imovina. Identično terorističko djelo ponovljeno je tri puta u poslednjih mjesec dana u glavnom gradu – kažu u ovoj kompaniji.

Obližnji lokali su pretrpjeli veliku štetu Foto: Telegraf

Požar je zahvatio i instalacije, pa je jedan dio Tržnog centra bez struje.

Još nije poznato šta je pozadina podmetnutog požara.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com