Danilovgradski gimnazijalci ponovo pokazuju BUNTOVNIČKI DUH: Stiže li im kazna? (VIDEO) - Volim Podgoricu

Danilovgradski gimnazijalci ponovo pokazuju BUNTOVNIČKI DUH: Stiže li im kazna? (VIDEO)

Gimnazijalci danilovgradske gimnazije Petar I Petrović Njegoš ponovo su u fokusu javnosti – ponovo su organizovali performans u znak sjećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

Transparentom “Generacija 1999 u inat” i bacanjem papirnih aviona protestovali su zbog bombardovanja a o ovom događaju će se tek izjanasniti nastavničko vijeće Gimnazije i odlučiti da li će predložiti kaznu za djake koji su organizovali protest.

Danilovgradski gimnazijalci su najbunovniji srednjoskolci u Crnog Gori i raznim performansima pokazuju svoj bunt.

Prije dvije godine su maturanati na godišnjicu NATO bombardovanja SRJ, takodje organizovali preformans, kada je reagovala i Vladu Crne Gore i Ministarstvo prosvjete. Najavljene su i kazne kazne a maturanti su zaprijetili bojkotom nastave. Direktorica Slavica Pavićević odbila je da kazni učenike zbog čega joj je ministar prosvjete poslao – rjesenje o penzionisanju.

 Uoči protesta opozicije su sa razglasa pustili pjesmu “Pada vlada”, a krajem prosle godine su stali u odbranu ćiriličnog pisma i raširili transparent “Sveti Petre, kaljaju ti lice, škola tvoja nema ćirilice!“ .

1 komentar

  1. Outstanding report not to mention very easy towards fully understand explanation. How do I just do receiving permission towards submit component of this page with my future news letter? Giving suitable consumer credit rating back to you typically the article author not to mention hyperlink in the web site would not be considered trouble.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com