URA: Najoštrije osude na prijetnje novinarki Jeleni Jovanović - Volim Podgoricu

URA: Najoštrije osude na prijetnje novinarki Jeleni Jovanović

Iz Građanskog pokreta URA danas su najoštrije osudili prijetnje novinarki Jeleni Jovanović, zbog njenih tekstova o kriminalnim aktivnostima u dnevnim novinama “Vijesti”, podsjetivši da se radi o nastavku atmosfere  zastrašivanja svih slobodnih građana i medija u zemlji.

“Najoštrije osuđujemo uspostavljenu praksu kojom napadi, zastrašivanja i ubistva slobodnih novinara u zemlji bivaju  do kraja neistraženi a nerijetko i pravosnažno nekažnjeni. Riječ je o grubom kršenju civilizacijskih tekovina i demokratskih načela koje je uspostavila trodecenijska  vladavina jedne partije i jedne osobe u zemlji”, ističu u Građanskom pokretu URA.

Kažu da odnos nadležnih prema medijima najbolje oslikavaju decenijski neriješeni slučajevi napada na medije, miješanja u uređivačku politiku, paljenja njihove imovine, zastrašivanja i ubistva.

“U takvoj nakaradnoj atmosferi u kojoj vlada potpuna tolerancija prema najtežim slučajevima napada na novinare i medijske kuće, iluzorno je očekivati obzirnost u odnosu prema medijima”, dodaju u Građanskom pokretu URA.

Pozivaju nadležne da brzo reaguju povodom ovog slučaja, kako bi se položaj medija i njihovih predstavnika u društvu konačno počeo kretati ka boljem.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com