Dačić o Kosovu: Vučić previše tolerantan, povukao bih potpis sa Briselskog sporazuma - Volim Podgoricu

Dačić o Kosovu: Vučić previše tolerantan, povukao bih potpis sa Briselskog sporazuma

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “previše tolerantan” u vezi sa sprovođenjem sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i dodao da bi on zbog toga povukao svoj potpis sa Briselskog sporazuma.

“Ja sam potpisao Briselski sporazum i ja bih povukao potpis zbog neformiranja Zajednice srpskih opština i time bismo se vratili na staro stanje, što znači povratak srpskih institucija”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati “Srbija” posle sastanka s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Alžira Abdelkaderom Mesaelom.

Šef srpske diplomatije je ipak rekao da će Srbija uložiti maksimalne napore za postizanje kompromisnog rješenja u vezi s Kosovom.

“U eri laznih vijesti više se ne zna o čemu se pregovara i da li ima rokova”, rekao je Dačić i dodao da ne želi da daje izjave koje mogu da odmognu Vučiću, ali da smatra da je predsjednik “previše tolerantan” u vezi s pitanjem Zajednice srpskih opština.

“Mnogo će njima biti teško sa ovakvim Vučićem koji je razočaran”, kazao je šef srpske diplomatije.

Upitan o nedavnoj najavi navodnog njemačkog plana za Kosovo, Dačić je ponovio da je to “čista izmišljotina”.

Njegov gost je rekao da Alžir, uprkos pritiscima, nije priznao nezavisnost Kosova i da je “uvjek na strani teritorijalnog integriteta Srbije”.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com