Gimnazijalci rođeni 1999. godine “pamte” NATO bombe: Đaci Gimnazije u Danilovgadu pokazali inat u majicama sa ćiriličnim natpisom i metom (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

Gimnazijalci rođeni 1999. godine “pamte” NATO bombe: Đaci Gimnazije u Danilovgadu pokazali inat u majicama sa ćiriličnim natpisom i metom (FOTO/VIDEO)

Đaci Gimnazije „Petar Prvi Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, koji tradicionalno obilježavaju sjećanje na početak NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore, po prvi put to nisu uradili u školi, jer su im zabranjene sve aktivnosti. Piču o mladim buntovnicima iz danilovgradske gimnazije i ove godine je prenio veliki broj regionalnih medija, slaveći ih kao “heroje”, dok će se u Cnoj Gori ponovo vijećati o mogućim – kaznama.

Danilovgradski gimnazijalci ponovo pokazuju BUNTOVNIČKI DUH: Stiže li im kazna? (VIDEO)

Oni su minutom ćutanja ispred škole odali poštu svima koji su nevino stradali tokom agresije na Crnu Goru i Srbiju. Domišljati gimnazijalci pojavili su se ispred škole u majicama sa metom i ćiriličnim natpisom „Target“. Oni su razvili transparent sa natpisom „Generacija ’99. — u inat!

Ovi hrabri đaci uglavnom su maturanti rođeni u godini NATO bombardovanja, a priključili su im se i učenici nižih razreda, penosi Sputnjik.
Oni su se okupili u školskom dvorištu, a ubrzo se pojavila i policija koja je snimala skup.

Gimnazijalci su policiju gađali NATO avionima od papira, koji su postali zaštitni simbol slobodne Gimnazije i slobodnog duha Crne Gore koji živi, bez obzira na ulazak te zemlje u NATO, prenio je Sputnik.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com