Kako je raskrinkana Verica (31) koja je lagala da su joj djeca bolesna i tako uzela 2 miliona! - Volim Podgoricu

Kako je raskrinkana Verica (31) koja je lagala da su joj djeca bolesna i tako uzela 2 miliona!

Beograđanka Verica J. (31) uhapšena je u srijedu nakon što je izmislila priču da su joj djeca smrtno bolesna, a potom putem medija tražila novac za njihovo liječenje i na taj način od građana na prevaru uzela skoro 2 miliona dinara!

Novac koji je dobijala koristila je na lične potrebe. Protiv Verice je beogradska policija, po nalogu tužilaštva, podnijela krivičnu prijavu i njoj prijeti dugogodišnja zatvorska kazna.

– V. J. iz Beograda osumnjičena je da je preko medija lažno iznosila priču o teškom zdravstvenom stanju sebe i svoje maloljetne djece. Apelovala je na humane ljude da joj uplaćuju novac za liječenje na tekući račun, a na osnovu iste priče uzimala je i kredite. Tako je obmanula na desetine pravnih i fizičkih lica – kaže izvor iz MUP-a Srbije koji je upoznat sa istragom.

Odalo je mijenjanje priče

Prema njegovim riječima, prevara je raskrinkana nakon što je osumnjičena tokom prošle godine u medijima više puta iznosila različite priče o zdravstvenom stanju svoje djece, a u većini slučajeva nije imala ljekarske analize niti bilo kakve druge dokaze.

– Predstavljala se kao majka četvoro djece, a onda mijenjala priče od medija do medija. Prvo je govorila da je bolesnoj ćerki dala bubreg, pa da joj sin ima srčanu manu, a samo nekoliko nedjelja kasnije priča o tome kako je ona bolesna i ima tumor na mozgu, astmu i dijabetes. U jednom intervjuu priča kako je sama, a onda u sledećem govori o mužu koji ju je napustio kada je saznao da je bolesna – tvrdi sagovornik.

U prevari je koristila i maloljetnu djecu, naročito sinčića za koga je pričala da je imao dvije operacije na srcu, kako ga čeka treća, a da joj za svaku terapiju treba 100.000 dinara, skupocjeni lijekovi iz Nemačke i posebno mlijeko.

Prema Krivičnom zakonu Srbije, njoj prijeti od dvije do deset godina zatvore, ako sud utvrdi da je kriva za sve što joj se stavlja na teret.

(Informer)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com