OBRT NA SUĐENJU: Svjedok-saradnik lažno svjedočio protiv Šarića kako bi se domogao imovine vrijedne 7 miliona evra? - Volim Podgoricu

OBRT NA SUĐENJU: Svjedok-saradnik lažno svjedočio protiv Šarića kako bi se domogao imovine vrijedne 7 miliona evra?

Darko Šarić dostavio sudu dokaze i finansijske izvještaje u kojima se tvrdi da je svjedok-saradnik Nebojša Joksović svjedočio kako bi se domogao imovine koju je Pljevljak platio svojim novcem

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc kokaina nastavljeno je juče u Specijalnom sudu u Beogradu preslušavanjem telefonskih razgovora koje je 2008. vodio odbjegli Rodoljub Radulović, a u kojima dogovara transport šećera, cementa i žita.

U međuvremenu, Šarić i njegovi branioci dostavili su sudskom vijeću dokaze na osnovu kojih tvrde da je ovaj bivši prijatelj Pljevljaka sklopio dil sa tužilaštvom i svjedočio u postupku u zamjenu da mu se vrati imovina vrijedna preko sedam miliona evra, a koju je kupio Šarićevim novcem.

Iskaz pod sumnjom

– Na koji način će svjedok-saradnik Joksović objasniti ono što je lažno navodio pred Specijalnim sudom i šta će sada tvrditi, ostaje da se vidi – kažu branioci Darka Šarića i napominju da će sud procijeniti na osnovu svih raspoloživih dokaza da li je Joksović kredibilan svjedok „da bi mu se vjerovalo, kada tereti Darka Šarića bez ijednog materijalnog dokaza“. Podsjetimo, osim Joksovića, pred sudom su kao svjedoci-saradnici saslušani i Radan Adamović i Draško Vuković, ali oni nisu teretili Šarića.

– Telefonski razgovori koji će biti preslušani potvrđuju navode Darka Šarića da je Joksović uzimao novac od njega, kao i da je od tog novca kupio štampariju, plac na Zlatiboru od 5,5 hektara, plac u Krnješevcima, kao i da je gradio stanove u Ulici vojvode Stepe i kuće u Ulici Baje Pivljanina u Beogradu, a sada je sve to prisvojio i polako vrijednu imovinu rasprodaje dok uživa u blagodetima statusa svjedoka-saradnika – navode branioci.

Šarić otkrio ko je pjevač iz tajnih snimaka

GODINAMA SMO PLAĆALI LUKASA

Darko Šarić, koji je juče prihvatio da odgovara na pitanja zamjenika tužioca o prisluškivanim telefonskim razgovorima, otkrio je da je osoba koju u razgovorima oslovljavaju kao „pjevač“ zaista pjevač.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Pjevač je pjevač, Aca Lukas, ali što sad da prozivamo čovjeka ovdje. Godinama smo se družili, dobijao je od nas pare, da ne mislite nešto drugo – rekao je Šarić i napomenuo da će da odgovori na svako pitanje tužioca:

– Tek kada čujete razgovore koje smo mi predložili, biće vam jasno kako sve može da se konstruiše. Na svako pitanje, tužioče, hoću da vam odgovorim, ali vi me ništa ne pitate o djelu.

Među dokazima koji su dostavljeni sudu su i finansijski izvještaji koji pokazuju da je novac kojim je imovina kupovana novac Darka Šarića.

– Dostavljen je finansijski izvještaj o kupovini štamparije u Beogradu, koji su potpisali prodavac Miloš Nikolić i Nebojša Joksović kao kupac. Iz njega se vidi da je Darko Šarić dao iznos od preko četiri miliona evra Joksoviću da bi tu štampariju kupio – navode advokati.

Joksović opet svjedoči

Šarić je sudu dostavio i službenu bilješku od 30. marta 2016, u kojoj Joksović priznanje da poznaje braću Miloša i Marka Pandrca, za koje je tokom postupka tvrdio da ih ne poznaje.
– Iz te bilješke koju je Šarić dostavio vidi se da je Joksović dvojici okrivljenih u ovom predmetu prodao dva stana u Ulici vojvode Stepe br. 133, stanove 33 i 34 – otkriva naš sagovornik.

U nastavku suđenja pred većem trebalo bi ponovo da bude saslušan svjedok-saradnik Nebojša Joksović, a odbrana je predložila i preslušavanje njegovih presretnutih razgovora.

Zloupotreba položaja

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV JOKSOVIĆA

Više tužilaštvo u Beogradu, kako saznajemo, pokrenulo je 15. marta prošle godine krivični postupak protiv svjedoka-saradnika Nebojše Joksovića zbog dva krivična djela zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i uskoro se očekuje podizanje optužnice.

Nebojša Joksović
NEBOJŠA JOKSOVIĆFOTO: PRINTSCREEN

Kurir / Jelena Spasić

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com