Svjetske agencije o kataklizmi na Balkanu: Kuće poplavljene, putevi zatvoreni, plovidba duž obale Jadrana obustavljena! (FOTO) - Volim Podgoricu

Svjetske agencije o kataklizmi na Balkanu: Kuće poplavljene, putevi zatvoreni, plovidba duž obale Jadrana obustavljena! (FOTO)

Obilne sniježne padavine i poplave izazvali su danas puno problema u velikim djelovima Balkana gdje su putevi zatvoreni, poplavljene kuće, a plovidba duž obale Jadrana obustavljena, piše AP.

Snijeg je padao i u Srbiji, navodi agencija dodajući da je iznenadio region u rano proljeće, dok je topljenje snijega donijelo Bosni poplave.

Agencija prenosi i da je Ambasada SAD u Beogradu danas zatvorena zbog lošeg vremena.

Novi snijeg pao u Hrvatskoj koja se bori da obuzda nabujale rijeke koje su već izlile usled topljenja snijega.

Foto: Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

Hrvatske vlasti navode da je samo malim vozilima dozvoljeno kretanje glavnim putevima u pravcu primorja dok kamioni ili autobusi ne mogu da saobraćaju. Nadležni su apelovali na građane da ne kreću na put.

Zbog snijega i kiše u Albaniji su odsječeni djelovi sjevera i sjeverozapada zemlje gdje je poplavljeno 5.000 hektara zemlje, a voda je ušla i u 680 kuća i škola.

Foto-ilustracija: printskrin/YouTube/Top Channel Albania

Vlasti su tamo evakuisale građane iz ugroženih oblasti, a oko 200 pripadnika vojne hitne službe dopremaju građanima pakete sa hranom, pijaćom vodom u ruralnim oblastima.

Mnoga sela su ostala bez struje i do nekih se može doći samo čamcima.

Foto-ilustracija: Vojislav Živanović

U Rumuniji su zbog obilnih sniježnih padavina i jakog vjetra zatvorene škole u Bukureštu i deset okruga.

Zbog snijega zatvoreno je i šest glavnih saobraćajnica, a promet na drugim putevima je ograničen. Više od 50 vozova ne saobraća po planu.

Nevrijeme nije zaobislo ni Crnu Goru. Velike količine padavina donijele su nevolje stanovnicima u okolini Skadarskog jezera, ali i u primorskim gradovima.

Poplavljen prilaz manastiru na Skadarskom jezeru (VIDEO)

More se povuklo, Budva pod kontrolom: I dalje opasnost od poplava

SVE OČI UPRTE U NEBO: Raste vodostaj Skadarskog, moguće velike poplave

DRAMATIČNO U VRANJINI Poplavljene kuće, mještani očajni: Stradaćemo, a nemamo gdje! (VIDEO)

Jako nevrijeme u Crnoj Gori: Ne pamti se kada je nivo mora ovako porastao, visoki talasi čupali krovove, poplavljen i Stari grad (VIDEO)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com