Pesnicama na albanske puške: Goloruki narod na kordon kosovskih specijalaca (VIDEO) - Volim Podgoricu

Pesnicama na albanske puške: Goloruki narod na kordon kosovskih specijalaca (VIDEO)

Upad kosovske policije u salu Mitrovačkog dvora zabilježile su kamere, a građani su se golim rukama pokušavali da ih spriječe. Momak u plavoj jakni je čak nasrnuo na policajca i brutalno ga pesnicom udario u glavu. Momak je imao kratku razmjenu udaraca sa policajcem. Kao da predstavnik policije nije očekivao da mu se neko suprotstavi.

Policajci su bacili suzavac da bi rastjerali okupljene ispred Mitrovačkog dvora, pa je došlo do guranja i komešanja.

Pošto su ušli u prostorije Mitrovačkog dvora, policajci su nastavili sa brutalnošću. Neki su ih sačekali podignutih ruku, kao znak da nemaju ništa od oružja. Prilazili su već pognutim ljudima i tjerali ih da kleknu na pod i udarali po leđima, kundacima.

Nezapamćenu torturu zabilježile su kamere RTS, a primena žestoke sile odmah je obišla svijet.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM bio je priveden u brutalnoj akciji specijalne jedinice kosovske policije, u Kosovskoj Mitrovici, gdje je trebalo da bude održan unutrašnji dijalog o južnoj srpskoj pokrajini.

U Beogradu se sastao Savet za nacionalnu bezbjednost. Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odvojeno razgovarao telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

(Telegraf)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com