POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV OKRIVLJENOG ZA UBISTVO POLICAJCA IRFANA KUJOVIĆA - Volim Podgoricu

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV OKRIVLJENOG ZA UBISTVO POLICAJCA IRFANA KUJOVIĆA

Bje­lo­polj­ski Vi­ši sud po­tvr­dio je op­tu­žni­cu pro­tiv Eni­sa Me­mi­ća iz Bro­da­re­va, ko­ji je op­tu­žen da je u ju­lu 2015. ubio bje­lo­polj­skog po­li­caj­ca Ir­fa­na Ku­jo­vi­ća.
On je bio u bjek­stvu do de­cem­bra pro­šle go­di­ne, ka­da ga je Bo­sna i Her­ce­go­vi­na iz­ru­či­la po me­đu­na­rod­noj po­tjer­ni­ci ko­ju je za njim ras­pi­sa­la Cr­na Go­ra, a na­kon što je u toj dr­ža­vi od­slu­žio ka­znu za­tvo­ra na ko­ju je osu­đen zbog šver­ca dro­ge.

Me­mi­ću se na te­ret sta­vlja te­ško ubi­stvo za ko­je je pro­pi­sa­na mak­si­mal­na ka­zna do 40 go­di­na za­tvo­ra.
Pre­ma op­tu­žni­ci, Me­mić je 22. ju­la 2015. go­di­ne, oko 19.45, na re­gi­o­nal­nom pu­tu Sli­je­pač most – Plje­vlja, u mje­stu Paj­ska Lu­ka, op­šti­na Bi­je­lo Po­lje, dok je upra­vljao vo­zi­lom „golf II“, sa umi­šlja­jem ubio sa­o­bra­ćaj­nog po­li­caj­ca Ku­jo­vi­ća, ko­ji je po­ku­šao da ga za­u­sta­vi zbog kon­tro­le. Ne sma­nju­ju­ći br­zi­nu kre­ta­nja vo­zi­lom, Me­mić je pre­šao sa de­sne na li­je­vu ko­lo­vo­znu tra­ku i uda­rio po­li­caj­ca, a po­tom po­bje­gao sa li­ca mje­sta. Ku­jo­vić je pre­mi­nuo od za­do­bi­je­nih po­vre­da.

Na ro­či­štu za po­tvr­đi­va­nje op­tu­žni­ce Me­mić je iz­ja­vio da ni­je po­či­nio kri­vič­no dje­lo ko­je mu tu­ži­la­štvo sta­vlja na te­ret.
Tu­ži­lac Vi­šnja Me­do­je­vić je ka­za­la da je utvr­đe­no da je Me­mić u kri­tič­nom pe­ri­o­du ušao u Cr­nu Go­ru pre­ko gra­nič­nog pre­la­za Do­bra­ko­vo. Na­vo­di i da je „golf” bio za­pa­ljen ka­da je pro­na­đen, da je bio isje­čen broj ša­si­je, kao i krov, ali je ostao broj mo­to­ra ko­ji je iden­ti­čan sa bro­jem iz re­gi­stra­ci­o­nog li­sta.
– Sve ovo, kao i znak na­đen na li­cu mje­sta ko­ji je ot­pao sa vo­zi­la, a ko­ji no­si ozna­ku WW i ko­ji po op­štim ka­rak­te­ri­sti­ka­ma od­go­va­ra zna­k „gol­fa” ko­ji se vi­di na fo­to­gra­fi­ja­ma, po­tvr­đu­je da je po­koj­ni Ku­jo­vić uda­ren tim vo­zi­lom – ka­za­la je Me­do­je­vi­će­va.

Bra­ni­lac okri­vlje­nog Ka­sim Di­zda­re­vić ka­zao je na ro­či­štvu da op­tu­žni­ca ne sa­dr­ži do­ka­ze ko­ji bi nje­go­vog bra­nje­ni­ka či­ni­li osno­va­no sum­nji­vim da je iz­vr­šio te­ško ubi­stvo.
– Uko­li­ko je bi­lo kon­tak­ta vo­zi­la sa sa­da po­koj­nim Ku­jo­vi­ćem, osta­li bi tra­go­vi na odje­ći, a to­ga ni­je bi­lo. S ob­zi­rom da su okri­vlje­ni i nje­gov brat pu­to­va­li od Pod­go­ri­ce vo­zi­lom „golf 3” i da su us­put svra­ća­li na ben­zin­ske pum­pe na ko­ji­ma po­sto­ji vi­deo-nad­zor, tre­ba­lo je uvr­sti­ti i te do­ka­ze jer bi se iz njih vi­dje­lo ko se na­la­zio u tom vo­zi­lu i pra­ti­lo bi se vri­je­me pro­la­ska kroz te ben­zin­ske pum­pe i upo­re­di­lo sa vre­me­nom de­ša­va­nja ove ne­sre­će – ka­zao je advo­kat Di­zda­re­vić.
Sud je oci­je­nio da na osno­vu do­ka­za po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je Me­mić iz­vr­šio te­ško ubi­stvo.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com