ŠOKANTAN PREOKRET! Jokić na ljeto ide iz Denvera?! Dvije opcije su u igri… - Volim Podgoricu

ŠOKANTAN PREOKRET! Jokić na ljeto ide iz Denvera?! Dvije opcije su u igri…

Tri godine već traje odiseja Nikole Jokića u NBA ligi, a srpski as poprilično uspješno igra još od prve sezone.

Ove je posebno počeo da blista, pa se po američkim medijima konstantno vodi priča o njegovoj budućnosti, kao i to da li je ona uz Nagetse ili uz nekog drugog.

Nikola je po dolasku u ligu potpisao ugovor sa Denverom na četiri godine, ali tako da klub posle tri godine ima pravo da produži saradnju na još godinu dana, uz istu platu kao u ruki sezoni.

 

Nikola Jokić
Nikola JokićFOTO: REUTERS

E, sad, postoje dvije opcije: Prva, u kojoj Jokić produžava ugovor na još godinu dana, posle čega postaje “neograničeni slobodni agent”, a druga u kojoj ga Denver pušta još ovog ljeta, ali uz pravo da odgovori na svaku ponudu koju neko drugi stavi na sto za srpskog asa.

Kako prenose mediji iz SAD, stvari se odvijaju tako da će Nagetsi odlučiti da odbiju mogućnost produžetka saradnje, kako bi mogli da kontrolišu tržište.

Tako će Jokić ovog ljeta, po svemu sudeći, postati “ograničeno slobodan”, neće imati ugovor, drugi klubovi će moći da mu ponude saradnju, ali će Nagetsi svaki od tih ugovora moći da izjednače i zadrže srpskog centra u svojim redovima.

 

To dalje znači da će Jokić vjerovatno od ljeta da počne da zarađuje 25.000.000 dolara po sezoni, što je maksimalni ugovor za njega.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com