ČUDO NA GROBU PATRIJARHA PAVLA: Izliječio mi je sina od raka! - Volim Podgoricu

ČUDO NA GROBU PATRIJARHA PAVLA: Izliječio mi je sina od raka!

Porta manastira Rakovica juče je bila prepuna vjernika koji nisu došli samo povodom Lazareve subote – Vrbice već i da odaju počast omiljenom patrijarhu Pavlu, koji je ovu slavu i proslavljao.

Srbi su ga još za života smatrali za sveca, a u prilog zahtjevima da za sveca bude i zvanično proglašen idu i svjedočenja vjernika o čudima koja se dešavaju na njegovom grobu.

Blagotvorna molitva

Ljudi koje smo juče na tom mjestu zatekli kunu se da im je molitva nad njegovim moštima pomogla pri ozdravljenju. Među njima je i bračni par iz Kosjerića, čijem je sinu sa 12 godina otkriven najprogresivniji karcinom osteosarkom u potkoljenici, a upravo mu je, kako tvrde, molitva nad grobom patrijarha Pavla pomogla u ozdravljenju.

– Nakon urađene biopsije, dijagnostikovali su da je PH nalaz visokog radijusa osteosarkom, koji je inače vrlo nezgodan za liječenje. Sin je počeo da prima hemioterapiju. U toj pometnji nismo znali više ni kud ni gdje, a ja sam se na neki način okrenuo vjeri. Otišao sam u manastir Rakovica i tamo našao neki mir – svjedoči za Kurir G. M. (ime i prezime poznato redakciji), otac dječaka M. M.

Prema njegovim riječima, sin je primio samo dvije hemioterapije, nakon čega je prekinuo jer ih je veoma teško podnosio. Otac kaže da se svakodnevno molio za ozdravljenje sina na grobu patrijarha Pavla i nad moštima Svetog Nektarija.

– Donosio sam sinovljevo odijelo i stavljao na mošti dok je sveštenik čitao molitvu. Poslije sam sinu oblačio to odijelo, a dobio sam i ulje Svetog Nektarija da pomazuje bolno mjesto – prisjeća se sagovornik. Nakon toga, porodica je posjetila Ostrog i manastir Ćirilovac. Kako kažu, išli su duhovnim putem.

– Nakon nekog vremena otišli smo u Bolonju, u Italiju, gdje nam je doktor nakon pregleda rekao: „Vaše dijete više nema karcinom.“ Niko nije mogao da vjeruje. Što je čovjeku nemoguće, bogu je svemoguće! Svima bih posavjetovao, ko se iskreno obrati svetiteljima i bogu, svima će pomoći – priča G. M., čiji sin sada ima 19 godina i sprema se da upiše fakultet.

Svedok... Protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović

SVEDOK… PROTOJEREJ-STAVROFOR IGNJAT TOVAROVIĆ FOTO: KURIR

Ovu priču potvrdio je za Kurir i protojerej-stavrofor Ignjat Tovarović, duhovnik manastira Rakovica, koji otkriva da će manastir uskoro objaviti knjigu o iscijeljenjima i pričama vjernika.

Poštovan u cijelom svijetu

– Ta porodica je dolazila ovdje da zahvaljuje. Ljekari su im rekli da je dijete beznadežan slučaj, a on je dolazio ovdje i molio se. Kada su ljekari vidjeli da je iscijeljen, bili su zapanjeni – priča on i dodaje:

– Juče smo posle liturgije održali i pomen u čast našeg patrijarha Pavla. Ovdje svakodnevno dolazi veliki broj njegovih poštovalaca. Dolaze vjernici iz Rusije, Grčke, Bugarske, Rumunije i regiona. Poklanjaju se njegovim moštima, pojedinci nose i dio zemlje, on je mnogo poštovan u cijelom pravoslavnom svijetu!

FOTO: KURIR

NEPOKRETAN PROHODAO

Učenik bogoslovije Nikola Jeremić (18) kaže da jednom mjesečno dolazi u Rakovicu da se pokloni moštima patrijarha Pavla:

– On je taj koji ovaj narod okuplja i koji čuva čast Crkve. Uvjeren sam da je svetac, kad god dođem, osjetim neku blagodet. Čuo sam da se ovdje desilo veliko čudo. Prema svjedočenju igumanija i nekih vjernika, jedan čovjek koji je bio invalid ustao je pred grobom patrijarha Pavla i prohodao!

MOJ SIN JE OVDJE SREĆAN

Biljana Stošić (48) iz Beograda juče je u manastir Rakovica dovela sina sa smetnjama u razvoju:

– Osećam se lijepo i smireno kada dođem na grob patrijarha Pavla. Moj sin, koji je blago ometen, posle odlaska sa ovog mjesta bude mirniji, drugačiji, srećniji… Trudim se da ga što češće dovodim ovdje, ovde je srećan. Pavle je apsolutno zaslužio da ga proglase za sveca.

Izvor: Mina Branković, Kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com