Crna Gora ima čak 64 milionera: Evo koliko novca ima najbogatiji stanovnik - Volim Podgoricu

Crna Gora ima čak 64 milionera: Evo koliko novca ima najbogatiji stanovnik

U Crnoj Gori su na kraju prošle godine 64 građanina imala depozite veće od jednog miliona eura, a najveći pojedinačni depozit iznosio je 63,3 miliona eura, saopšteno je iz crnogorske Centralne banke.

 Broj milionera u Crnoj Gori veći je za deset u odnosu na godinu dana ranije, a iznos najvećeg depozita povećao se za skoro 50 miliona eura.

Ukupan iznos depozita pojedinaca i kompanija na kraju prošle godine iznosio je skoro tri milijarde eura.

Od toga se na depozite građana odnosi 1,7 milijardi eura, a na preduzeća 1,3 milijarde eura, naveli su iz Fonda za zaštitu depozita.

Kada je riječ o zemljama regiona, u Hrvatskoj, prema podacima objavljenim krajem prošle godine, ima 22.000 milionera koji na štednim računima drže 7,35 milijardi eura.

U Srbiji ima oko 18.000 građana koji su milioneri, dok je u BiH oko 600 građana imalo štednju veću od milion KM.

 

(Telegraf.rs/Srna)

2 komentara

  1. Hey. Very cool web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m happy to locate a lot of useful information here in the article. Thanks for sharing.

  2. I’m impressed, I have to admit. Really rarely can i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you could have hit the nail to the head. Your thought is outstanding; the thing is something which too few folks are speaking intelligently about. I am delighted we found this around my find something with this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com