Crvena Zvezda – Mornar: Mogu li Barani do najvećeg iznenađenja svih vremena - Volim Podgoricu

Crvena Zvezda – Mornar: Mogu li Barani do najvećeg iznenađenja svih vremena

Istorijska sezona, u kojoj su ostvarili najveći uspjeh u Evropi plasmanom u četvrtfinale FIBA Evropa kupa, večeras će dostići vrhunac – košarkaši Mornara od 21 čas igraće sa Crvenom zvezdom majstoricu polufinala ABA lige u kultnom „Pioniru”.

Da je neko prije sezone, ili nakon šest poraza u uvodnih 10 kola, i pomislio da će Barani igrati plej-of, rekli bi mu da je nepopravljivi optimista.

I kada je tim Mihaila Pavićevića obezbijedio senzacionalni plasman među četiri najbolja tima, niko nije smio da tvrdi da će Barani vratiti seriju u Beograd, a pogotovo ne nakon ubjedljivog poraza u prvom meču (91:63).

Ali, Nemanja Vranješ sa 29 i Derek Nidam su priredili čudo u „Topolici” (88:84), pa će trostruki uzastopni šampion ABA lige biti na iskušenju…

„Ništa se nije promijenilo. Sve što sam rekao ranije stoji i sada – i ovaj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali moraju to da dokažu i na parketu. Za nas je ovo fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je Zvezdi meč protiv Reala poslužio kao priprema za majstoricu plej-ofa sa Mornarom. Time je sve rečeno”, rekao je Pavićević.

Barani će vjerovatno i ovog puta biti bez najkorisnijeg igrača, Uroša Lukovića, koji se povrijedio u pretposljednjem kolu, 4. marta protiv Cedevite u Zagrebu.

„Luković je van trenažnog procesa gotovo mjesec. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni – šanse da zaigra su vrlo male”, jasan je 60-godišnji trener.

Ekspedicija Mornara je još u subotu stigla u Beograd, kako bi se adekvatno pripremila za veliki obračun.

„Ukoliko budemo igrali kao u Baru, imamo čemu da se nadamo. Moramo da budemo pametni u napadu i jaki u odbrani, jer jedino tako možemo da pariramo Zvezdi. Uroš Luković je odradio dva treninga sa nama, nadam se da će moći da nam pomogne”, rekao je centar Mornara Radoje Vujošević.

Alimpijević: Ovo nam je najvažnija utakmica

Crvena zvezda ne blista, izgubila je dosta utakmica u posljednje vrijeme i sigurno je da osjeća veliki pritisak pred večerašnji duel.

O tome svjedoče i riječi mladog trenera Dušana Alimpijevića, koji je morao da „uskoči u cipele” Dejana Radonjića, trostrukog uzastopnog šampiona ABA lige sa Beograđanima.

„Bilo je mnogo velikih i važnih utakmica, ali ovo je najvažnija do sada. Kad god smo provodili više vremena u Beogradu, i imali prostora da treniramo, to se odrazilo i na našu igru”, naglasio je Alimpijević.

Centar Zvezde Matija Lesor je svjestan važnosti susreta.

„Očekivanja su jasna – hoćemo da pobijedimo u odlučujućoj utakmici. To nam je glavni cilj, od početka sezone smo se borili da bismo imali prednost domaćeg terena, kao i da odlučujuće utakmice igramo pred svojim navijačima”, rekao je francuski internacionalac.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com