Demokrate i URA nakon praznika promovišu koaliciju - Volim Podgoricu

Demokrate i URA nakon praznika promovišu koaliciju

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA trebalo bi sljedeće sedmice da predstave koaliciju za nastup na lokalnim izborima u Podgorici koji se održavaju 27. maja.

Prema saznanjima “Vijesti”, koalicija partija Alekse Bečića i Dritana Abazovića trebalo je zvanično da bude predstavljena sjutra, ali je promocija odložena za poslije vaskršnjih praznika. Izvor “Vijesti” kazao je da je promocija odložena jer nije bilo vremena za tehničku organizaciju.

Isti sagovornik kaže da na tom događaju ne bi trebao da bude predstavljen nosilac liste, već samo koalicija. Takođe, očekuje se da skupu prisustvuje i predsjednički kandidat Mladen Bojanić, koga su podržale i Demokrate i URA.

Demokrate i URA su 21. marta potpisale memorandum o saradnji, koji, kako su tada kazali, nije koalicioni sporazum, već dokument koji će formalizovati saradnju dviju partija.

Memorandum, kazao je tada Abazović, definiše blisku saradnju oko najvažnijih pitanja – od bojkota, fer izbora, važnih zakonskih rješenja, saradnje poslaničkih i odborničkih klubova.

On je tada kazao i da taj dokument ne isključuje mogućost koalicija i da će o eventualnim koalicionim aranžmanima blagovremeno obavijestiti javnost ukoliko njihovi stranački organi procijene da u nekoj jedinici lokalne samouprave treba nastupiti zajedno.

U memorandumu se, kako je na njegovom predstavljanju kazao Bečić, između ostalog, govori o međusobnoj solidarnosti, nenapadanju, saradnji poslaničkih i odborničkih klubova i dogovaranju o najvažnijim političkim pitanjima.

Vijesti

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com