Rus uhapšen po Interpolovoj potjernici zbog prevare - Volim Podgoricu

Rus uhapšen po Interpolovoj potjernici zbog prevare

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – SELEC, Grupe za međunarodne potrage i ekstradicije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, locirali i lišili slobode lice koje se potraživalo po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Moskva, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su, 31.03.2018. godine, locirali i lišili slobode D.D. (44) iz Moskve, Ruska Federacija, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Moskva radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi pred nadležnim sudom u Moskvi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara većeg obima. On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, obavljajući poslove izvršnog direktora Ruske košarkaške federacije, korišćenjem svog položaja, i to na načiin što je sa još nekoliko lica osnovao nekoliko kompanija sa kojima je ugovorio i potpisao fiktivne ugovore na štetu Ruske košarkaške federacije u iznosu od oko 44 miliona rubalja.

Službenici Odsjeka su radeći po predmetima međunarodnih potjernica, došli do indicija da bi se gore navedeno traženo lice moglo kriti u Crnoj Gori na tada nepoznatoj adresi, nakon čega su višenedeljnim zajedničkim operativnim aktivnostima sa službenicima kriminalističke policije CB Herceg Novi, identifikovali lokaciju na kojoj boravi D.D, nakon čega je on lišen slobode od strane službenika CB Herceg Novi.

D.D. je priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Ruske Federacije radi izručenja ovog lica Ruskoj Federaciji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com