TUGA: Preminula i druga sestra koju je pokosio pijani vozač - Volim Podgoricu

TUGA: Preminula i druga sestra koju je pokosio pijani vozač

Automobil je odbacio djevojke u izlog prodavnice, a potom i sam uletio u prodavnicu.

Nije joj bilo spasa, iako su se ljekari cijelu noć borili za život Marije (24). Njena sestra Milica (27) podlegla je povredama posle dva sata od nesreće.

Nišlija Stojan Nikolov (30) je vozio velikom brzinom “opel astru”, prešao na desnu stranu kolovoza, “pokupio” biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mjesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže.

Kako su naveli očevici, automobil je odbacio djevojke u izlog prodavnice, a potom i sam uletio u prodavnicu.

U nesreći su lakše povrijeđeni vozač koji je nesreću izazvao u alkoholisanom stanju i njegov saputnik.

Nesrećne sestre su kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

– Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla, jao kad bi nam bar Marija ostala. Jao srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše – jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.

Očevici nesreće kažu da se vozač “opela” kretao veoma brzo.

– Išao je najmanje 140 na sat, htio je da izbegne čovjeka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dvije djevojke i ubacio ih u prodavnicu keramike. Jadne djevojke, tek su stigle na stanicu, da su samo par sekundi kasnije stale tu ne bi im ništa bilo – kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima vozač “opela” je bio pijan.

Telegraf

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com