VUJOŠEVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega ga je Nikola Peković otpustio - Volim Podgoricu

VUJOŠEVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega ga je Nikola Peković otpustio

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević, kazao je u intervjuu za Sport klub da je cijenio Nikolu Pekovića kao velikog igrača,a li i da je bivši crnogorski reprezentativac rano uništio sopstvenu karijeru.

Odgovarajući na pitanje koga više cijeni kao predsjednika KK Partizan, Pekovića ili  Ostoju Mijailovića, Vujošević je rekao:

“Kao igrača Pekovića, mada je rano uništio svoju karijeru. Bio je veliki igrač, dok se kao predsjednik nije pokazao dobar, što se često dešava kod bivših velikih igrača koji imaju veliku sujetu. Ne znaju da je potrebno novo znanje kad postaju treneri ili rukovodioci i da to što su bili veliki igrači im daje dobru startnu poziciju da to sublimišu i da uče za nešto novo. Ostoju ne poznajem”.

Selektor BiH se posebno osvrnuo na činjenicu da mu je upravo Peković bio taj koji je bio zadužen da se “oprosti” sa njim u Partizanu 2015. godine. Vujošević tvrdi da je aktuelan vlast u Srbiji obećala Partizanu da će oprostiti dugove ako smijene njega.

“Oni su bili ucenjeni. Ja sam tada obavještavao javnost šta se dešava, a istovremeno je vlast sve više i više zavrtala ruku Partizanu. Kad su plate tih činovnika i lični interesi došli u pitanje oni su vrlo lako pristali na ucjenu da ja treba da budem sklonjen bez obzira na rezultate i motiv zbog čega sam izazvao takvu svoju poziciju, štiteći i braneći Partizan. Kad je Nikola Peković u pitanju on se tu ispostavio kao neko ko će javno da izvrši taj potez. On nije ispao previše pametan. Bila su neka obećanja, koliko ja znam, da će ukoliko to uradi dugovi kluba biti pokriveni, da će klub moći da funkcioniše bez njegovih para… On je mogao da kaže sklonite ga vi, ipak sam ja trener koji je puno uradio za njegovu karijeru, gdje i on ima neki lični dug. Međutim, nije ispao pametan, a oni dalje nisu održali obećanje. U početku su dali neka sredstva, ali u suštini su očekivali da on od svojih para finansira Partizan, što Nikola nije htio da uradi. Bio je mnogo ružan način, da se nije direktno pričalo… Ali ne bih se više posebno vraćao na to,“ rekao je Vujošević za SK.

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana je kazao i da mu nije dozvoljeno da radi u Srbiji, kao i da još uvijek nije spreman da za povratak u Pionir.

“Objektivno meni je u Srbiji sprečeno da radim, teško radim na stranim jezicima, jedino italijanski znam dobro. Najbolje radim na ovom našem srpsko-hrvatskom jeziku i najviše volim da radim sa našim igračima. Sad što nekome ne odgovora da radim sa Bosnom a ne daju mi da ovdje radim sa Srbijom… Pa nosite se u pi*** materinu. Svi zajedno. On tamo radi sa njima… Kakve su to gluposti. Ja tamo predstavljam sebe i samo sebe, a mimo toga pravim gest koji pomaže pomirenju, ako je to neki cilj. Moje zdravstveno stanje je takvo da ne mogu da vodim klub koji ima dvije utakmice nedjeljno. Ja sam na dvije dijalize i dok ne uradim transplataciju bubega vezan sam na takav način rada”, rekao je Vujošević.

Vujošević je sa KK Partizan osvojio 12 titula prvaka države, pet titula Jadranske lige, četri nacionalna kupa, dok je 2009. godine dobio nagradu za najboljeg trenera Evrolige.

Vijesti

1 komentar

  1. What would we do without the brilliant tips you discuss on this website? Who else has got the persistence to deal with important topics in the interest of common readers like me? My spouse and i and my friends are very blessed to have your web site among the types we often visit. We hope you know how considerably we love your effort! Best wishes through us all.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com