Haradinaj i Tači aktivirali upravljački tim za statut ZSO - Volim Podgoricu

Haradinaj i Tači aktivirali upravljački tim za statut ZSO

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj i predsjednik Hašim Tači danas su ponovo aktivirali rukovodeću grupu koja će raditi na predlogu Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

“Izrada Statuta će biti transparentan i sveobuhvatan proces koji će se sastojati od tri radna mehanizma. Rukovodeća ekipa, komiteti za primjenu i Nacionalna konsultativna grupa, koji će garantovati uključivanje cijelog političkog spektra, civilnog društva i drugih društveno relevantnih mehanizama”, navodi se u današnjem saopštenju Vlade Kosova.

U proces će biti uključeni i međunarodni mehanizmi koji su pomagali Kosovu u svim fazama i to će “biti značajan korak za Kosovo na njenom putu ka evroatlanskim integracijama”.

“Finalni predlog Statuta zajedno sa direktivom će biti dostavljen Ustavnom sudu kako bi se obezbijedilo da bude u punoj saglasnosti sa Ustavom Republike Kosova. Ovim korakom Kosovo ispunjava još jednu međunarodnu obavezu dokazujući opredjeljenje na njenom evroatlanskom putu”, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com