Haradinaj pije alkohol, negira da je musliman i prekomjerno troši novac - Volim Podgoricu

Haradinaj pije alkohol, negira da je musliman i prekomjerno troši novac

Poslije Redžepa Tajipa Erdogana i mediji lojalni turskom predsjedniku nastavljaju hajku protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Haradinaja, koji je smijenio ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe zbog hapšenja i deportacije šestorice Turaka, predstavljaju kao čovjeka koji pije alkohol, negira da je musliman i prekomjerno troši novac.

Šestorica uhapšenih i deportovanih turskih državljana radili su kao profesori i menadžeri škole i pripadnici su pokreta FATO, kojim rukovodi vjerski lider u egzilu Fetulah Gulen.

“Ieni Akit” posebnu pažnju poklanja činjenici da kosovski političari svoju djecu obrazuju u školama koje pripadaju tom Gulenovom pokretu i navode da, osim Haradinajevog sina, te škole pohađaju djeca predsjedavajućeg parlamenta Kadrija Veseljija i ministra ekonomije Besima Bekaja.

List, međutim, ne pominje da je istu školu prošle godine završio sin predsjednika Hašima Tačija.

Napominje se da se Haradinaj najžešće usprotivio hapšenju i deportaciji šestorice Turaka, te da je zbog toga odmah smijenio ministra policije i šefa obavještajne službe.

“Ieni Akit” se osvrće na biografiju Haradinaja napominjući da je, prije nego je došao na Kosovo sa Zapada, bio tjelohranitelj u jednoj diskoteci, a zatim tokom rata i jedan od glavnih komandanata takozvane OVK.

Podsjeća se da je izvjesno vrijeme proveo u Haškom tribunalu, gdje je oslobođen optužnice da je tokom rata činio zločine nad Srbima i drugim nealbanskim stanovništvom na Kosovu.

“Ieni Akit” tvrdi da Haradinaj nikada ne bi mogao da osvoji više od 10 odsto glasova biračkog tijela na izborima, iako je, podsjećaju, 2004. uspio je da postane premijer.

Taj entuzijazam, kažu, trajao je samo četiri mjeseca. Ipak, septembra 2017. ponovo se našao na glavnom putu.

“Ovaj put ga je izgleda zahvatilo ludilo”, navodi ovaj turski list.

Jer, navodi se, čak i u parlamentu ga nazivaju pijanicom jer pije alkohol i poznat je kao “premijer skandala”.

Podsjećaju i na Haradinajev nedavni odmor u Švajcarskoj, kada je, kako su pisali mediji, potrošio 68.000 eura, dok stanovnici Kosova žive u siromaštvu.

“Na pitanje odakle mu kuća koju ima, Haradinaj odgovara da su je izgradili njegovi ratni drugovi”, navodi se u tekstu i dodaje da kosovski premijer ima i kuću koju je iznajmio nekim turskim zakupcima za kliniku za 6.000 eura mjesečno.

“Ieni Akit” se osvrće i na Haradinajeve izjave o religiji i podsjećaju da je jednom rekao da je rođen kao musliman, ali da ne zna zašto, te da nikada u životu nije bio u džamiji.

Pominje se i njegovo odbacivanje Erdogana, kada je rekao da on “nema bratskog turskog lidera”.

Ipak, navodi se da “Kosovari žele Erdogana” zbog njegovih izjava da je “Kosovo Turska”.

Podsjećaju da je Erdogan izjavio da je “Kosovo Turska” tokom posjete Prizrenu, 2013. godine.

Tanjug

2 komentara

  1. Attractive portion of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact loved account your weblog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I success you get admission to constantly quickly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com