Dvoje djece iz Međuriječja ne idu u školu jer je nemaju: Jovovići spemaju krivične prijave protiv direktora Mića Popovića - Volim Podgoricu

Dvoje djece iz Međuriječja ne idu u školu jer je nemaju: Jovovići spemaju krivične prijave protiv direktora Mića Popovića

Mještani sela Liješnje podnijeli su zahtjev OŠ “Međuriječje” u Međuriječju zbog neodvijanja nastave u područnom odjeljenju ovog rovačkog sela.

Oni su najavili i krivičnu prijavu protiv direktora pomenute škole Mića Popovića i o svemu obavijestili nadležnu inspekciju.

Jedan od šest potpisnika zahtjeva Vukoman Jovović, stric dvoje djece koja su ujedno i jedini đaci u tom područnom odjeljenju, kazao je da se obraćaju školskom odboru zbog neodvijanja nastave kada je učiteljica u novembru 2017. godine otišla.

“Ja sam stric djece. Jedno ide u drugi, a drugo u treći razred. Od novembra, kada je učiteljica Gorica Drljević otišla, djeca nijesu pohađala nastavu 24 dana sve ukupno. Dječak i djevojčica ne znaju da pišu latinicu niti da čitaju, potpuno zaostaju za svojim vršnjacima. Mi smo se obraćali inspekciji, no dnevnik je bio zaključen za prvo polugodište kao da su sve normalno radili. U drugom polugodištu je sad već potpuni haos. Jedini krivac je direktor i niko drugi. Mi smo se juče čuli i sa inspektorkom i sve prijavili jer niko ne može djeci na ovakav način da uskrati pravo na školovanje kakvo imaju njihovi vršnjaci. Naši zahtjevi će stići i do Ministarstva, a nakon toga ćemo krenuti i sa krivičnim prijavama”, kazao je Jovović.

Mještani su u zahtjevu naveli da je direktor Popović davao lažne izjave inspekciji i lažno popunjavao dnevnik, te da ni u drugom polugodištu djeci niko nije držao časove. Oni dalje traže u pomenutom zahtjevu da nadležne službe izađu na teren i provjere znanje djece.

Sa druge strane, direktor Popović je juče kazao da ne želi da daje nikakve izjave povodom upućenog zahtjeva mještana Liješnja.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com