PODGORICA: Penzineri KAP-a RADIKALIZUJU proteste? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Penzineri KAP-a RADIKALIZUJU proteste?

Bivši radnici Kombinta aluminijuma u stečaju, njih oko 60, protestvovali su jutros pred zgradom Vlade u Glavnom gradu i najavili da će krajem naredne sedmice na zboru odlučiti o mogućoj radikalizaciji protesta nakon što je Ustavni sud CG oborio Zakon o izmirenju obaveza, prema kojem je za 414 penzionera trebalo da bude isplaćeno 5,45 miliona eura otpremnina.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković potvrdio je „Vijestima“ da će iduće sedmice, na zboru, razmatrati mogućnost radikalizacije protesta.

„Od naših para sigurno nećemo odustati. Sve naše kolege – prethodnici iz KAP-a dobili su otpremnine. Diskriminisani smo što se Ustavni sud umiješao svojim mišljenjem i odlukom baš u trenutku kada se, nakon prvotepenih presuda, u našu korist, očekivala povoljna odluka i Višeg suda“, naveo je Raković.

On je istakao da je ovo što je uradio Ustavni sud „presedan“, koji je kako sumnja učinjen „na osnovu Socijalnog programa iz 2014. koji nije razmatran u redovnoj proceduri“.

„Zamislite da je Ustavni sud donio odluku na osnovu ovakvog akta… Zakon o izmirenju obaveza ne može biti diskriminatorski jer on upravo eliminiše našu diskriminaciju u odnosu na prethodne kolege koji su dobili otpremninu. Što se tiče bivše Prerade i Kovačnice, to su posebne firme kod kojih se vode posebni stečajni postupci i procedure“, zaključio je Raković koji tvrdi da su penzioneri KAP-a žrtve „političkih odluka koje se povremeno donose u sudovima“.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com