Zvezda i Budućnost zaratili saopštenjima pred finale! - Volim Podgoricu

Zvezda i Budućnost zaratili saopštenjima pred finale!

Ulog je veliki, plasman u Evroligu, rivalstvo takođe, pa je uvertira za finalnu seriju ABA lige, između Budućnost Volija i Crvene zvezde, počelo saopštenjima.

Prvo su “ispalili” Beograđani, koji su javno izrazili nezadovoljstvo suđenjem na meču sa Mornarom, u polufinalu plej-ofa, optuživši čelnike sudijske organizacije da rade u interesu Budućnosti.

Oni su naveli da komesar za suđenje Iztok Rems “pokušava da se ‘dodvori’ KK Budućnost”, time što primjenjuje “delegiranje sudija po ‘nacionalnom ključu’ samo kada je u pitanju klub iz Podgorice”.

“KK Crvena zvezda mts se pita, kako je moguće da su sve najbolje rangirane sudije na listi ABA lige, na raspolaganju za cjelokupnu polufinalnu seriju KK Budućnost – KK Cedevita, ali nisu i za seriju između Crvene zvezde mts i KK Mornar iz Bara??? Odnosno manje kvalitetne, i slabije rangirane sudije isključivo su sudile utakmice KK Crvena zvezda mts? U prethodnih 14 dana, vidjeli smo i kako!”, navodi se u pismu.

Iz Budućnosti je, kako su prenijeli pojedini mediji, upućeno pismo u kome stoji “da je Zvezda u strahu i panici jer bi mogla da izgubi mjesto u Evroligi”.

Podgorički klub je naveo da je “potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsjedništvo ABA zasijedalo sa predsjednikom sudijske komisije i komesarom suđenja, samo pet dana uoči početka finala ABA lige”.

“Ta činjenica, kao i pismo Crvene zvezde upućeno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi, u kojem se kritikuje delegiranje sudija i optužuje Budućnost Voli da je vršila pritisak na komesara za delegiranje arbitara, upućuju samo na jedno Zvezda je u strahu i panici, pod velikim pritiskom da odbrani titulu ABA i obezbijedi mjesto u Evroligi”, stoji u saopštenju, uz napomenu da “KK Budućnost Voli neće dozvoliti ovakve stvari”.

“Utakmica” je počela…
Izvor: Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com