Koliko su Vujanovići zaradili prošle godine - Volim Podgoricu

Koliko su Vujanovići zaradili prošle godine

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i njegova supruga Svetlana Vujanović, zaradili su prošle godine malo više od 55.000 eura, stoji u njihovim imovinskim kartonima dostavljenim Agenciji za sprečavanje korupcije.

Navodi se da Vujanović prima jedino predsjedničku platu koja je u prosjeku iznosila 2.175 eura. Njegova supruga je, kao sutkinja Vrhovnog suda, primala u prosjeku 2.400 eura, a prijavila je i da je u martu prošle godine dobila 200 eura za predavanje od “AIRE Centra – Kongres travela”, prenose Vijesti.

Plata predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića iznosila je, prema proslogpdisnjem izvjestaju 2.423 eura i bilestaju je veća od zarade premijera Duška Markovića i šefa parlamenta.

Vujanovićeva supruga je vlasnica stana od 68 metara kvadratnih u Podgorici, koji je stečen kupovinom. Ona je u toku prošle godine postala vlasnica “berete 6.35mm” iz 1995. godine. Nije poznat osnov sticanja, jer je u tom polju stavljeno “ostalo”.

Njihov sin Danilo od septembra radi u Osnovnom sudu u Podgorici, gdje prima nepunih 300 eura. Navodi se i da je od Ministarstva prosvjete dobio 3.240 eura na ime “45 odsto stipendije za izvrsnost”.

Vujanovići su vlasnici tri stana i dijela kuće.

Predsjednik je vlasnik stana od 157 metara kvadratnih u Podgorici, koji je dobio na osnovu otkupa i razmjene za stan supruge i majke.

On je i vlasnik garsonjere od 30 kvadrata u Podgorici, gdje je kao osnov sticanja naveden ugovor o poklonu. Na njega se vodi i dio kuće od 350 metara kvadratnih, gdje je kao osnov naznačen poklon i nasljeđe. Prema ranijim kartonima ta kuća se nalazi u Sutomoru.

Vujanovićeva supruga na dva računa ima 28.800 eura, od toga je dio od 15.000 oročen. Prijavila je da je uštedjela 13.800 eura, kao i da je krajem 2014. godine uzela pozajmicu od 30.000 eura.

Vujanovići su dali saglasnost Agenciji za uvid u njegove bankarske račune.

Vilip Fujanović je bio predsjednik Crne Gore tri mandata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com