U Crnoj Gori se snima film o dinosaurusima! - Volim Podgoricu

U Crnoj Gori se snima film o dinosaurusima!

Švajcarska kompanija Anatwell će u Crnoj Gori snimati nastavak filma o životu neandertalaca čiji je prvi dio snimljen u Švajcarskoj, Tunisu, Senegalu i Francuskoj.

To je juče na konferenciji za novinare, održanoj u budvanskom hotelu „Splendid”, najavio generalni direktor ove kompanije, Aleksandar Rošaj.

“Naša kompanija posluje godinama i radi na razvoju kulture, turizma, edukaciji i velnesu. Specijalizovana je za kulturu, tako da smo učestvovali u realizaciji filma koji je sada u razvoju i nije do kraja finalizovan i prikazan. Snimali smo u Švajcarskoj, Tunisu, Senegalu i Francuskoj. Taj film upravo završavamo, a sa drugom tačkom počinjemo ovdje, tačnije sa snimanjem filma u Crnoj Gori”, kazao je Rošaj.

On je precizirao da je riječ prije svega o naučnom, ali istovremeno i dokumentarnom filmu koji prikazuje avanturu koja je namijenjena djeci u edukativnom smislu, ali da ih istovremeno i zabavi.

“Riječ je o epohi jure, ali i kako je nastala Zemlja i prva bića na njoj, odnosno dinosaurusi. Kod većine filmskih proizvoda primjećuje se da su puni scena nasilja, a da sve manje idu u smjeru edukativnog odnosno obrazovnog dijela. Nismo prvi koji idu putem nenasilnog filma, a vjerujemo da će se i novi reditelji sve više odlučivati na to. Drugi film, koji će biti nastavak filma o životu neandertalaca (praistorijski ljudi), biće kroz jedan aktivniji način koji ćemo snimati u Crnoj Gori. Još uvijek nismo pronašli lokaciju, što mislim da će se uskoro desiti”, rekao je Rošaj dodajući da će u produkciji filma učestvovati ekipa francuskih glumaca, ali i švajcarskih, belgijskih i crnogorskih.

Snimanje u Crnoj Gori trajaće dvije nedjelje, od čega će tokom jedne biti snimano na lokacijama na crnogorskoj obali.

“Druge nedjelje će se snimati negdje u prirodi, kako bismo prikazali život primitivnog bića. To će za nas biti posebna avantura, neka vrsta izazova, zbog toga što će tokom tog perioda glumci živjeti kao neandertalci, biti obučeni i izgledati kao oni i bukvalno živjeti na njihov način. Pored lokalnih tu će učestvovati i inostrane televizije; švajcarske, belgijske i francuske. Tokom ove nedjelje odlučićemo o datumu manifestacije, inače smo u zaostatku, ali vjerujem da će se tokom ove nedjelje definisati datum”, rekao je Rošaj dodajući da je snimanje prvog dijela filma koštalo od 700 do 800 hiljada eura.

“Siguran sam da će budžet drugog filma, za koji još uvijek nemamo imena glumaca, premašiti budžet od milion eura. Organizovaćemo kasting za sve osobe koje će učestvovati u produkciji filma; statiste, ali i glavne i sporedne uloge. Kada je u pitanju prva lokacija za snimanje, u regionu Mojkovca smo vidjeli jedan interesantan dio koji nam se dopao, ali se mjesto snimanja još uvijek može promijeniti. Dakle moramo tražiti dozvolu nadležnih opštinskih i državnih organa”, kazao je Rošaj odgovarajući na pitanje „Dana”.

On je precizirao da je predviđeno da će u proizvodnji filma učestvovati oko 200 osoba, uključujući i statiste, pri čemu će 40 ljudi doći iz Švajcarske.

Novi projekat

Naglasio je da se „avantura tu ne završava”, navodeći da je jedan od projekata kompanije da inkorporira turizam i kulturu.

“Anatwell je kompanija koja ima 12 hiljada klijenata, gostiju koji će doći naročito iz Švajcarske, Francuske i koji će provesti odmor u Crnoj Gori. To je drugi aspekat koji ćemo ponuditi Crnoj Gori, a treći je da je kompanija prvak u Švajcarskoj što se tiče velnesa i talaso-terapije, i vršimo obuku u destinacijama gdje smo mislili da razvijamo takav vid turizma, ovog puta to je Crna Gora”, najavio je on.

Ne boji se zmija

Zahvalivši „Splendidu” koji mu je iskazao svoje gostoljublje tokom boravka u našoj zemlji, gdje je došao kako bi predstavio projekat koji će, ocijenio je, značiti za budući razvoj u turističkom i naučno-obrazovnom smislu, Rošaj je poručio da je oduševljen Crnom Gorom.

“Sviđa mi se cijela Crna Gora, vidio sam i sjever i jug i oba regiona su predivna. Ima jedan gospodin koji mi je rekao: Nemoj ići u planine, ima jako puno zmija, ali sam mu kazao da nema problema, mi smo navikli na zmije”, našalio se on.

Dan.co.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com