Vujanović i Marković čestitali Vaskrs - Volim Podgoricu

Vujanović i Marković čestitali Vaskrs

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitali svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika-Vaskrs, sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći.

“Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori čestitam Vaskrs i upućujem iskrene želje za mir, toleranciju, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću”, kazao je Vujanović.

Poručio je da dan Hristovog vaskrsenja podstakne u nama najplemenitija osjećanja, a domove ispuni radošću i ljubavlju za bližnje.

“Želim da ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži solidarnost, čovjekoljublje i dobrotu – te iskonske vrijednosti koje doprinose da živimo u slozi i međusobnom poštovanju. Radujmo se ostvarenju tih neprolaznih vrijednosti i učinimo da Crna Gora uvijek bude primjer međukonfesionalne i multietničke harmonije. Slijedimo taj put i zajednički gradimo ljepšu budućnost za sve u Crnoj Gori. U to ime još jednom vam čestitam Vaskrs – veliki hrišćanski praznik”, poručio je Vujanović.

Marković je kazao da ćemo u vremenima narastajućih društvenih izazova, nadahnuti vjerom, težiti miru, dobročinstvu i svekupnom skladu.

“Neka blagi dani i Hristovo vaskresenje budu povod da provjerimo sebe same i svoja činjenja. Da ohrabrimo druge, i budućim djelima još snažnije doprinosimo ljepšoj budućnosti za naše najmlađe, da čuvamo slabije i gradimo društvo blagostanja i prosperiteta. Jer takva zajednica i Država su dom svim svojim građanima! Plemenite poruke Praznika pobjede života nad smrću, svakog vjernika treba da podsjete na vrijednosti praštanja i vjere u ljude. Ujedinjeni i okrenuti prema bliskima, a ne jedni od drugih, učinićemo više za našu zajednicu i državnu kuću. Neka, kako to vjera i nalaže, snažan pomogne slabijem, bogat siromašnom, a srećan tužnome“, navodi se u uskršnjoj čestitki Markovića

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com