Crna Gora deklasirala Mađarsku, ajkule na petom mjestu - Volim Podgoricu

Crna Gora deklasirala Mađarsku, ajkule na petom mjestu

Crnogorski vaterpolisti su premijerno izdanje Kupa Evrope završili na petom mjestu ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske – bilo je čak 15:7.

U duelu za plasman “ajkule” nisu dale Mađarima ni da se ponadaju da mogu do pobjede, a briljirao je Bogdan Đurđić, koji je odigrao meč karijere u nacionalnom timu.

Mladić koji od ove sezone nosi kapicu Marseja je dao šest golova iz osam pokušaja, od čega pet u prve tri četvrtine u kojima je Crna Gora u napadu bukvalno radila šta je htjela.

Naši vaterpolisti, u čijem sastavu nije bilo Aleksandra Ivovića i Filipa Klikovca, poveli su sa 2:0, Mađarska se držala do 4:3, ali je tada krenula serija izabranika Vladimira Gojkovića koji su poveli rezultatom 9:3 sredinom treće dionice i tada je bio poznat pobjednik.

Pored Đurđića strijelci za Crnu Goru su bili i Draško Brguljan, Aleksandar Radović i Saša Mišić (po dva), te Dragan Drašković, Đuro Radović i Uroš Čučković.

Od 19 časova će se za bronzu boriti Italija i Srbija, a finale je od 20.30 – sastaju se Hrvatska – Španija.

Mađarska – Crna Gora 7:15 (2:4, 1:2, 2:6, 2:3)

Rijeka – Bazen “Zdravko Ćiro Kovačić”. Sudije: Vlašić (Hrvatska), David (Francuska). Igrač više: Crna Gora 6 (4), Mađarska 10 (5).

Mađarska: Nađ, Totok, Manherc 2, Zalanki, Vamoš 1, Mezei 1, Janšik, Anđal, Nađ, Batori 1, Bedo 1, Vadovic 1, Vogel.

Crna Gora: Lazović, Brguljan 2, Banićević, Petković, Đ. Radović 1, A. Radović 2, Drašković 1, Đurđić 6, Popadić, Mišić 2, Čučković 1, Spaić, Šćepanović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com