PODGORICA: Poznato ko je lažno dojavio bombe u BEAGLEU - Volim Podgoricu

PODGORICA: Poznato ko je lažno dojavio bombe u BEAGLEU

Advokat Novljanina Vladimira Roganovića, protiv koga se vodi krivični postupak zbog navodnih lažnih dojava o bombi u podgoričkom klubu “Beagle” 2017. godine, Jakša Peković kazao je za CdM da su saslušani svjedoci na osnovu kojih se došlo do osobe koja je vlasnik telefona i koja je navodno upućivala sporne pozive.

Godinu dana nakon senzcionalnih konferencija za štampu MUP-a, javnost je uskraćena za epilog konkretnog slučaja. Pokretanju postupka prethodila je medijska orkestrirana kampanja od strane najviših predstavnika MUP-a Crne Gore, koja je dovela do progona porodice i prijajatelja Roganovića koji je odmah po objavljivanju tih lažnih informacija iste demantovao”, istakao je Peković za CdM.

Roganovićev advokat je kazao da su optužbe najviših finicionera MUP-a i podnošenje krivične prijave, sačinjene bez saslušanja Vladimira Roganovića i da mu nije data mogućnost da odgovori na te optužbe za koje inače nije ponuđen ni jedan materijalan dokaz.

Ističemo da je to, ne samo momenat kada se vodi drugi postupak protov njega u stranoj državi, u kome mu je zbog tako pompezno iznijetih optužbi otežan i procesni položaj, već i momenat kada su izvršeni i stvarni napadi na njegovu porodicu”, kazao je Peković.

Peković je poručio da smatra neophodnim, kako kaže, u cilju zaštite interesa njegovog branjenika, njegove porodice i javnosti Crne Gore da se izjasni MUP i Tužilaštvo, dokle se stiglo u navedenom predmetu.

Kao i zašto se i dalje vodi postupak protiv Roganovića, ako se došlo do lica koje je stvarno odogovrno za navedene dojave. I zašto do današnjeg dana nije dostavljen snimak navodnog poziva kako bi se izvršilo vještačenje glasa”, naglasio je Roganovićev advokat.

Pojašnjava da se u ovom momentu vodi postupak protiv Vladimira Roganović i za navodno nedozvoljeno držanje oružja pred nadležnim sudom u Herceg Novom koji, kako kaže, možda najbolje oslikava paradoksalonost pravosudnog sistema i zloupotrebu medija.

U medijima je predstavljeno da je u kući oca mog branjenika pronađeno nelegalno oružje i automatski je za to optužen Vladimir Roganović, iako ni jedan materijalni trag ne ukazuje da je oružje pripadalo Vladimiru. Navedeno oružje pronađeno je u kući u kojoj Vladimir ne živi i u kojoj je mogao da se zatekne bilo ko drugi”, pojašnjava Peković.

Peković kaže da se sa pravom pitaju da li bi i neki drugi gost, turista, majstor…. isto tako odgovarao za nelegalno oružje nađeno u kući u kojoj ne živi ili pak taj princip važi samo za Vladimira Roganovića.

Da li bi tada mediji izvještavali senzacionalno o navodnom izvršenju krivičnog djela od strane tih lica kao sto izvještavaju o Vladimiru Roganovću”, zaključuje Peković.

Crnogorske bezbjednosne službe Roganovića označavaju kao člana takozvanog “kavačkog klana”, što je on ranije demantovao. Njegov brat od strica Duško Roganović, koji je prošle godine u aprilu preživio bombaški napad, takođe je demantovao navode da je član klana.

Njegov otac, Niko Roganović, ubijen je 26. jula 2017. godine, u sačekuši bilzu kuće oko 1.20 časova. Policija još uvijek nije riješila napad na sina i ubistvo oca, iako su saopštili prije gotovo godinu dana da intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih događaja.

izvor: cdm.me

2 komentara

  1. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read? Miss feather hair extensions

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com