Home / PG INFO / Aktuelno / Podgoričanka savladala razbojnika i pozvala policiju

Podgoričanka savladala razbojnika i pozvala policiju

Podgoričanka Antonija Vujisić, koja je prije nekoliko noći napadnuta na radnom mjestu u taksiju, dok je upravljala vozilom udruženja „PG taksi”, u noći između subote i nedjelje prepoznala je jednog od napadača i uspjela da mu prepriječi put i pomogne policiji u hapšenju.
Dok se kretala Bokeškom ulicom, Vujisićeva je prepoznala jednog od napadača i obavijestila policiju o tome. Kako bi spriječila bjekstvo razbojnika, prepriječila mu je put vozilom, a onda je nastala trka kroz ulicu kao u filmovima. Policija je odmah obaviještena i trojica policajaca su se uključila u potjeru. Osumnjičenog su ubrzo stigli i uspjeli da ga savladaju.
Kako nam je ispričala Vujisićeva, napadač je u policiji tokom saslušanja sve priznao i naveo imena još trojice napadača koji su je tukli i opljačkali. U policiji je ispričao da živi u izbjegličkom kampu na Koniku i da je stvari koje je ukrao odmah prodao.

Vujisićevu su tukla četvorica mladića kako bi joj ukrali pazar i mobilni telefon. Kada su krenuli da je udaraju, Vujisićeva je počela da se brani, ali su onda uslijedili jači udarci, od kojih je zadobila više povreda. Incident se dogodio prije nekoliko noći, oko 22 sata, u podgoričkom naselju Konik. Vujisićeva je u izjavi za „Dan” potvrdila da je primila vožnju iz centra grada do Konika. Odmah po dolasku na Konik, počela je surova pljačka. Četvorica momaka nasrnula su na djevojku koja ih je vozila, a sve kako bi joj ukrali novac i telefon. Dok su je dvojica tukli, preostala dvojica su tražila plijen. Kako je jednog od nasilnika uspjela da uhvati braneći su, njegovi saučesnici su nastavili da je udaraju još jače.
Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Antonijine kolege odmah su stigle na mjesto dešavanja. Ona je opisala pljačkaše, navodeći, između ostalog, da su Romi. Nekoliko njenih kolega krenulo je u potragu za lopovima, ali nijesu uspjeli da ih pronađu. Patrola policije stigla je nakon dvadesetak minuta.
NVO Unija taksi prevoznika Crne Gore izrazila je zabrinutost zbog ovog slučaja, oštro osuđujući napad na njihovu koleginicu. Apelovali su na nadležne organe da preduzmu ozbiljnije mjere kako bi zaposlenima u taksi udruženjima bilo omogućeno da posao obavljaju slobodno, bez straha za ličnu sigurnost.

– Takođe, molimo predstavnike lokalnih samouprava da daju svoj doprinos u zaštiti svih javnih prevoznika u rješavanju ovog problema i ostalih problema. Podsjećamo da ovo nije prvi slučaj napada na taksi vozače na teritoriji Crne Gore, već smo, nažalost, i ranije imali slučajeve razbojništva, krađe i nanošenja teških tjelesnih povreda taksistima. Budući da je žrtva ovog napada prepoznala jednog od napadača, još jednom pozivamo policijske i pravosudne organe da povodom ovog slučaja ulože sve napore kako bi se utvrdila odgovornost počinilaca ovog nedjela i izrekla adekvatna kazna, a najviše državne organe vlasti pozivamo da se najodgovornije pozabave ovakvim i sličnim slučajevima i omoguće zaštitu zaposlenih na ovim radnim mjestima – saopštili su iz te NVO, uz poruku da će, ukoliko ne budu preduzete neophodne mjere, biti prinuđeni da organizuju protestne vožnje.

(Dan)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *