HAOS U SUDNICI: Šarić poručio sudiji da a se ne plaši, advokatu odbrusio – “jesam te pitao nešto” - Volim Podgoricu

HAOS U SUDNICI: Šarić poručio sudiji da a se ne plaši, advokatu odbrusio – “jesam te pitao nešto”

Sudija Siniša Petrović odbio je da u dokaze uvrsti nove prisluškivane razgovore koje su tužilaštvo i advokati predložili prošlog mjeseca. Obrazlažući odluku sudija je naveo da su obije strane bile upoznate sa tim razgovorima i ranije, ali da ih nikada nisu predložile.

Nakon takve odluke Šarić, čiji su advokati predložili razgovore svjedoka saradnika Nebojše Joksovića, je ustao i počeo da viče sa optuženičke klupe, pa mu je sudija dozvolio da priđe za govornicu.

“Stvarno jadno i sramotno sa Vaše strane, tužilac se nije bunio za naše razgovore, a Vi ste nam zabranili“, rekao je Šarić i objašnjavao sudiji da “nema kako da se brani“.

“Vežete mi ruke i noge, kradete mi imovinu, a svjedoku saradniku ste je vratili”, rekao je Šarić .

Nekoliko puta je ponovio da je sudija pristrasan, nakon čega ga je sudija Petrović opominjao i zaprijetio mu kaznom, prenosi krik.rs.

“Kaznite me! Vi ste pristrasan sudija! Ja hoću da govorim! Kaznite me!“ ponavljao je Šarić.

On je govorio o tome kako im je sudija obećao da će ovi razgovori postati dokazi, što je Petrović negirao.

“Ne plašim se ja Vas, nemojte da mislite da ću da klečim ovde“, odbrusio je Šarić sudiji. Petrović je govorio da Šarić samo treba da poštuje sud, a ne i da ga se plaši i dodao da se ni on ne plaši Šarića.

Šarić je potom zatražio Petrovićevo izuzeće, o čemu će odlučiti predsjednik suda Aleksandar Stepanović.

Tokom rasprave jedan od advokata pokušao je da smiri Šarića ali mu je ovaj kratko dobacio “jesam te pitao nešto”.

Sudija se prije rasprave izjašnjavao i o drugim predlozima tužilaštva i odbrane i tada je rekao da će, između ostalog, odbrani biti omogućeno da ispitaju svjedoke saradnike, kao i da će se omogućiti njihovo suočavanje.

Optuženi su na početku ročišta imali priliku da iznesu primjedbe na sve prisluškivane razgovore koji su na prethodnim suđenjima izvođeni kao dokazi tužilaštva.

“Generalna primjedba odnosi se na optužnicu za Argentinu. Tužilac pušta snimke koje ne povezuje sa događajima, niti datumima“, rekao je Šarić.

On tvrdi da tužilac razgovore o brodovima pokušava da predstavi kao razgovore koji se odnose na šverc droge i da je Apelacioni sud, pri ukidanju prve presude, naglasio da tužilac mora da poveže navode iz optužnice sa razgovorima.

Suđenje za međunarodni šverc kokaina traje već više od sedam godina i po treći put počinje ispočetka. Tokom prethodnog postupka odloženo je više od 20 ročišta zbog čega je, između ostalog, tužilac Saša Ivanić negodovao u novembru prošle godine. On je tada rekao da odlaganja i naprasno otkazivanje punomoćja imaju za cilj odugovlačenje postupka kako bi se izdejstvovalo puštanje Darka Šarića iz pritvora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com