MILAČIĆ: NATO rodno senzitivan ima i ženskog i muškog kandidata - Volim Podgoricu

MILAČIĆ: NATO rodno senzitivan ima i ženskog i muškog kandidata

NATO savez na ovim izborima je, očigledno, bio rodno ravnopravan pa ima i muškog, i ženskog kandidata, poručio je kandidat za predsjednika Crne Gore Marko Milačić.

“Tragikomično izgleda međusobno optuživanje predsjedničkih kandidata Mila Đukanovića ispred DPS-a i Draginje Vuksanović ispred SDP-a. Zbog mlađih generacija koje su se možda sada uključile u politiku, ali i zbog pune istine, moram da kažem da je riječ o obostranom, neopjevanom političkom licemjerstvu”, rekao je Milačić.

Ističe da je ovdje riječ o dvo-decenijskim koalicionim partnerima, kandidatima dvije partije za čije koalicije su se, kako dodaje,  desile desetine nerasvijetljenih ubistava, uništila ekonomija, ruinirala duhovnost, država – mimo volje većine – nasilnički uguravala u NATO savez.

“Dvije decenije, ti ideološki blizanci, Đukanović i Vuksanović, sa svojim partijama, arčili su ovu zemlju, i sada se međusobno optužuju. I jedna i druga partija, kao i njihovi kandidati, kontrolišu se iz istih centara, dominantno NATO centara, onih centara koji su upravo stvorili od ove zemlje ono što je stvoreno – zaroboljeno društvo – zarad njihovih viših geopolitičkih ciljeva”, kazao je Milačić.

Stoga je, kako navodi,  komično kada čujemo Vuksanović kada govori o borbi protiv privilegovanih partijskih elita, kada je, prema riječima Milačića, upravo ona skupa sa svojom partijom, podržavajući decenijama Đukanovića, itekako doprinjela da se cementiraju i stvore upravo te privilegovane partijske elite i monopoli o kojima govori.

“Nakon predaja imovinskih kartona javna je informacija o javnim ličnostima da je suprug predsjedničkog kandidata gospođe Vuksanović vrhovni državni tužilac ove zemlje, gospodin Ivica Stanković. O tome se mora govoriti jer je riječ, ponavljam, o javnoj stvari, javnim ličnostima i javnom intresu”, jasan je on.

Milačić smatra da Vuksanović pored sebe, u svom najbližem okruženju, ima stub Đukanovićevog režima, pa je poziva da, kako navodi,  umjesto što se obraća građanima – što takođe treba cijeniti – da se obrati direktno vrhovnom državnom tužiocu.

“To je prava adresa za nju, čovjek koji godinama ćuti na sve ono o čemu ona sada govori, ćuti o nerasvijetljenim ubistvima, o sumnjivim poslovima braće Đukanović, o uništenim privatizacijama, o kriminalitocvanom društvu, ne pokreće istrage o najsumnjivijim stvarima u ovoj zemlji. Riječ je o do sada nezabilježenom političkom licemjerstvu”, tvrdi on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com