PODGORIČANIN NEZDAOVOLJAN E-ZAKAZIVANJEM: “Prije ću da odsječem sebi uvo kao Van Gog, nego da čekam pregled četiri mjeseca” - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN NEZDAOVOLJAN E-ZAKAZIVANJEM: “Prije ću da odsječem sebi uvo kao Van Gog, nego da čekam pregled četiri mjeseca”

Iako nadležni tvrde da se na pregled ili operaciju ne čeka dugo i da gužve nastaju jer se četvrtina pacijenata ne pojavi na pregled ili ga ne otkaže, Podgoričanin Dragan Perišić kazao je da najmanje tri mjeseca mora da čeka na pregled kod ljekara.

“Početkom marta izabrani doktor mi je, zbog kraste na uhu koja raste, zakazao pregled kod dermatologa za 29. mart. On mi je rekao da je to posao za plastičnog hirurga, pa sam 30. marta bio opet kod izabranog doktora i tada mi je zakazan pregled, kod drugog specijaliste, za 30. maj”, rekao je.

Perišić tvrdi da se bezuspješno žalio ombudsmanu Kliničkog centra.

On je kazao da mu je jedan ljekar rekao da promjenu na koži treba ukloniti, što će u privatnoj ordinaciji “debelo platiti”.

Perišić je rekao da bi, nakon prvog pregleda kod plastičnog hirurga, morao opet da zakazuje intervenciju, koju bi, u najboljem slučaju, čekao mjesec.

“Prije ću da odsječem sebi uvo kao Van Gog, nego da čekam četiri mjeseca”, rekao je Perišić.

On tvrdi i da niko neće da mu izda potvrdu da je prvi pregled, kako propisi nalažu, nemoguće uraditi za mjesec.

Takođe, žali se i da ne može da refundira troškove intervencije koju će obaviti kod privatnika.

Elektronsko zakazivanje pregleda uvedeno je u junu prošle godine, nakon analize primjedbi pacijenata iz 2016. godine, od kojih je veliki broj bio na račun dužine čekanja zdravstvene usluge, a značajan i na njihovu organizaciju.

Klinički centar je mnogo puta apelovao na pacijente da, ako ne mogu da dođu na pregled, otkažu zakazani termin. Prema njihovim izvještajima, nedjeljno se oko 25 odsto pacijenata ne odazove, niti okaže pregled.

“Navedeni podaci su jasan pokazatelj da se i dalje nastavlja trend velikog broja nerealizovanih pregleda zbog blagovremenog ne otkazivanja istog od strane pacijenata u slučaju, da iz bilo kog razloga, nijesu u mogućnosti da ispoštuju zakazani termin”, piše u izvještaju Kliničkog centra.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com