Izložba Art studija Radulović - Volim Podgoricu

Izložba Art studija Radulović

Večeras  u 19 sati u holu KIC-a Budo Tomović Podgorica, biće otvorena izložba 13 slikaraamatera.

MirjanaDelijić, Suzana Kalezic, Lazar Blažić, Danka Nikolić, Darja Radonjic Radović, Veselin LekovicAlen LukovicJelena Nikolic, Jelena Jovanović, Tijana Popadić, Darja Vujović i Olivera Koprivica će izložiti crteže i slike nastale u Art studiju Radulović za 7 godina njegovog rada.

Izložbu će otvoriti mr Marina Radulović, akademski slikar.


Grupna izložba 13 učesnika, polaznika Art studija Radulović, okupila je ljude različitih godina, zanimanja, pa i nivoa likovnog izraza, ujedinjenih u želji da svom, primarnom strukom zanemarenom ili, pak, tek u razvoju, talentu daju šansu da se iskaže.

Predano godinama izdvajaju vrijeme za to, stvarajući svoje likovne zapise bez pretjeranih ambicija, želje da koketiraju sa javnim sudom ili mu podlegnu. Čisto zadovoljstvo, ljubav, želja da nađu kutak mira i utočište od obaveza, stvorila je ove radove kao najiskreniju, nepatvorenu emanaciju onoga što jesu, što znaju i umiju, sa svim svojim nesavršenostima iskreno pruženim na uvid.

 Advokati, ekonomisti, inženjeri, knjigovođe, bankarski službenici, učenici, a i naš veliki dječak anđeoske duše, kome je crtanje u ranom periodu života bilo jedini način komunikacije sa okolinom, izložili su svoje likovne zapise, otvarajući prostor novom viđenju značaja amaterizma za zajednicu.

Studije ugljenom, crteži, slike, različiti formati i tehnike, prikazuju razvojni put svakog ponaosob, a postignuća su vrijedna pažnje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com