Podgoričanin uhapšen u Njemačkoj - Volim Podgoricu

Podgoričanin uhapšen u Njemačkoj

Podgoričanin A.D. (38) uhapšen je u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici Crne Gore zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom narkotika. Akciju hapšenja izveli su službenici Pokrajinske policije u Minhenu, u saradnji sa crnogorskim Odsjekom za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – Sirene, Grupe za ciljane međunarodne potrage. Ime ovog Podgoričanina našlo se na spisku osumnjičenih u policijskoj akciji „Šado“.

A.D. je uhapšen 5. marta po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja prisustva tog lica u vođenju krivičnog postupka protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a u vezi sa policijskom operacijom „Šado“. A.D. je jedan od osumnjičenih za krivična djela koja su otkrivena tokom sprovođenja te policijske operacije.

Akcija „Šado“ realizovana je 29. maja prošle godine, a slobode je lišeno 21 lice. Još sedam lica je bilo obuhvaćeno krivičnom prijavom, a među njima i A.D., za kojim se tragalo.
– Ovom policijskom operacijom rasvijetljeno je i paljenje službenog vozila koje je koristio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge Dejan Knežević i lice osumnjičeno da je počinilo ovo krivično djelo je tada lišeno slobode. Razotkrivene su dvije kriminalne grupe za koje se sumnja da su se bavile prodajom narkotika na našoj teritorji i van granica naše države. Zaplijenjeno je ukupno 77 kilograma marihuane i skanka – saopšteno je iz Uprave policije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com