Bojanić uvjeren: Đukanović gubi u drugom krugu - Volim Podgoricu

Bojanić uvjeren: Đukanović gubi u drugom krugu

Realno je očekivati drugi krug predsjedničkih izbora, kada će se otvoriti prostor da Đukanović bude do kraja ogoljen, jer on odavno ima nedostatak političke vizije i naglašen lični interes za opstanak na vlasti – kazao je za Pobjedu Mladen Bojanić, kandidat za predsjednika Crne Gore, kojeg podržava veći dio opozicije.

On je rekao da mu „interna istraživanja daju blagu prednost u odnosu na Đukanovića“.

– Za mene su ovo pobjednički izbori koji će označiti promjenu vlasti i početak suštinskih reformskih procesa, a za Đukanovića šekspirovsko pitanje biti ili ne biti, isključivo iz ličnih razloga – rekao je Bojanić.

POBJEDA: Kazali ste da nećete preispitivati odluke o ulasku Crne Gore u NATO, kao i o priznanju nezavisnosti Kosova. S obzirom na to da je takav stav potpuno drugačiji od onoga što zagovara Demokratski front, imate li bojazni da biste zbog toga mogli izgubiti dio glasača DF-a?

BOJANIĆ: Vidite, gospodin Marković, aktuelni premijer, je rekao da je više od 85 odsto građanki i građana bilo protiv priznanja Kosova. Naravno, značajna većina je bila i protiv ulaska u NATO, a ja pripadam toj većini. To znači da je i dobar dio biračkog tijela DPS-a protiv priznanja Kosova i članstva u NATO, matematika je neumoljiva. Ipak, politika, globalni uticaji, interesi velikih budu često jači od većinske volje malih društava kakvo je crnogorsko. Kako su odluke donesene bez raspisivanja referenduma, ipak su legalne i kao predsjednik ih moram poštovati. Uradiću sve da u Crnoj Gori imamo punu stabilnost i sigurnost, da se bavimo budućnošću. Živio sam i uspješno radio na Zapadu, imam mnogo prijatelja tamo, znam šta su njihove vrijednosti i želim da ih implementiram u Crnoj Gori. Znam i šta je zapadna demokratija, koliko se insistira na kritičkom mišljenju, koliko je veliki grijeh stigmatizovati različitost, a to upravo radi crnogorska vlast i besprizorni mediji bliski oligarhijskim strukturama vlasti. Ova vlast brzo će postati prošlost, a time će početi suštinska demokratizacija crnogorskog društva.

POBJEDA: Kako ocjenjujete kampanju Vaših protivkandidata? Ima li nešto novo u porukama, recimo, Mila Đukanovića u odnosu na prethodne izbore ili to očekujete u završetku kampanje?

BOJANIĆ: Đukanović je neubjedljiv u širenju panike, jer građani vide da je bez argumenata, da nema šta da ponudi, jer je previše privatno prigrabio. Postavljam mu po jedno pitanje u prosjeku svaki drugi dan. Ona su jednostavna, ali on bježi od odgovora, svjestan da su odgovori suočavanje sa pljačkom crnogorskog društva, zloupotrebama institucija u lične svrhe, gašenjem šansi mladima, podjelama koje naglašava, kao i suočavanje sa istinom da je vrijeme vlasti isteklo i da je poraz na ovim izborima neminovnost.

Pobjeda

3 komentara

  1. Bojanicu do nedelje nabavite hulahop, da vrtite cio dan a i posle. Čini mi se da je hulahop jedino rešenje za ostvarenje vaše želje za krugovima.

  2. Anita, jel to ti branis poslijednjeg diktatora evrope_ Kriminalca i ratnog huskaca??? Jel Bojanic kriv ya katastrofalno stanje u drustvu i ekonomiji? Imi Milo, stari prevarant?? Ukljuci mozak, jer je bijedno biti poltron i DPS mucenik glasac!

    1. ,,City man-u patrioto,, niti branim, niti za to ima potrebe. Ovi ,,epiteti,, koje si nabrojao odlicno idu uz program i vođe partija koje su podržale bojanica te je stoga i on sam takav.
      Neka i tebi bojanic kupi hulahop za nedelju da vrtite krugove, tebi ce bit od dvostruke koristi uz željene krugove ćeš mućnut mozak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com