Vuković: Đukanović da ponudi dokaze za tvrdnje o fašizmu - Volim Podgoricu

Vuković: Đukanović da ponudi dokaze za tvrdnje o fašizmu

Media Centar poziva predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da činjenično potkrijepi svoje tvrdnje o fašističkom ponašanju pojedinih medija i nevladinih organizacija i pokrene postupke pred nadležnim pravosudnim organima protiv njih, kazao je Dragoljub Duško Vuković, predsjednik Skupštine Media Centra.

Ukoliko to ne učini, ističe Vuković, Media Centar će njegove tvrdnje smatrati teškim klevetama, sračunatim na vršenje pritiska na sve one koji kritički vrednuju učinke dugogodišnje vladavine partije na čijem je čelu i njega lično.

“Gospodin Đukanović ima pravo da mu se nečiji rad i aktivizam ne dopadaju, i na lično nezadovoljstvo zbog toga, ali kao osoba koja ima ogromnu institucionalnu i vaninstitucionalnu moć, akumuliranu tokom višedecenijske vladavine, ne smije da bez dokaza javno saopštava teške optužbe protiv ljudi, medija i nevladinih organizacija. Ovo tim prije, zbog toga što bi ovakve stavove njegove ostrašćene pristalice mogle shvatiti kao poziv na progon neistomišljenika i napade na njih”, napominje Vuković.

Media Centar je pozvao i javne institucije kojima je u nadležnosti da vode brigu o medijskoj sferi i civilnom društvu da se izjasne u vezi sa optužbama Đukanovića za navodno fašističko djelovanje pojedinih medija i nevladinih organizacija.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com