I predsjednik ove države podržao Đukanovića - Volim Podgoricu

I predsjednik ove države podržao Đukanovića

Predsjednik Albanije Ilir Meta podržao je Mila Đukanovića u trci za predsjednika Crne Gore.

“Mislim da su Albanci u Crnoj Gori veoma zainteresovani, posebno za status i poštovanje njihovih legitimnih prava, i siguran sam da će jasno odrediti razliku između kandidata koji su doprinijeli njima i onih kojima su nacionalističke ili anti-albanske retorike postale dio njihovih platformi. Ponovo naglašavam da se Albanci u Crnoj Gori osjećaju, znaju i bolje razumiju nego bilo ko drugi, ko od kandidata je ispunio i ispunjava njihove težnje i prava”, poručio je Meta u intervjuu za Albanian Daily News.

On je poručio da Đukanović predstavlja bolje od bilo kog drugog interese Albanaca u Crnoj Gori.

“Jedan je od najiskusnijih kandidata u crnogorskom rukovodstvu koji pruža stvarne garancije u unaprjeđenju klime regionalne saradnje. Albanci u Crnoj Gori bili su i predstavljaju veoma važan faktor za jedinstvo i stabilnost zemlje, a njihova uloga je veoma cijenjena od strane međunarodnih aktera i crnogorskih lidera i političara”, poručio je Meta.

Prema njegovim riječima, Đukanović je državnik koji je ojačao veze između Crnogoraca i Albanaca, ali i veze između Crne Gore i Albanije.

Podsjetio je da je Đukanović pružio zaštitu hiljadama raseljenih Albanaca sa Kosova, koji su, kako je kazao, bježali od Miloševićevog genocida.

Napomenuo je da Crna Gora nije samo komšija Albaniji.

“Mi gradimo sjajne odnose dvije države, koji mogu poslužiti kao primjer u regionu. Blisko sarađujemo, obje smo članice NATO, i imamo jasnu evropsku orjentaciju. Zbog veoma jasnih razloga, jako smo zainteresovani za izbore u Crnoj Gori, kako bi nastavili da gradimo dobre odnose, a sve kako na naš odnos uticali oni koji rade na destabilizaciji zemalja regiona na duži period, i koji žele da potkopaju naš evroatlansku i evropsku budućnost”, zaključio je Meta.

Albanian Daily News

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com