PODGORICA: Majka optužena za tragediju - Volim Podgoricu

PODGORICA: Majka optužena za tragediju

Pred Višim sudom u Podgorici pokrenut je krivični postupak protiv tridesetpetogodišnje Sabihe Agović zbog teške saobraćane nesreće u kojoj je nastradao njen sin Adis Agović. Zbog izostanka vještaka saobraćajne struke Gorana Čarapića, suđenje je juče odloženo za 24.maj.

Tro­go­di­šnji Adis Ago­vić po­gi­nuo je u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći koja se dogodila 1.marta prošle godine na pružnom prelazu Ilino u Šušnju kod Bara, ka­da je put­nič­ki voz koji je saobraćao iz Pod­go­ri­ce uda­rio u auto­mo­bil „re­no” u ko­me su se na­la­zi­li dje­čak i nje­go­va maj­ka. Dje­čak je da­vao zna­ke ži­vo­ta na­kon ne­sre­će, ali je u bol­ni­ci pod­le­gao po­vre­da­ma.
Istraga je utvrdila da je Sabiha Agović kritičnog dana na­kon po­sla uze­la si­na iz vr­ti­ća i vo­zi­lom kre­nu­la ku­ći.Vo­zi­la je uli­com ko­ja je pa­ra­lel­na sa že­lje­znič­kom pru­gom, ma­lo is­pred vo­za, a skre­ta­nje uli­je­vo ka Ili­nu bi­lo je kob­no jer je na pru­žnom pre­la­zu u vo­zi­lo uda­rio put­nič­ki voz ko­ji se kre­tao iz Pod­go­ri­ce ka Ba­ru. Voz je gurao auto­mo­bil ne­kih sto me­ta­ra. Na­kon gu­ra­nja, si­li­na vo­za od­ba­ci­la je de­for­mi­sa­ni auto­mo­bil de­se­tak me­ta­ra u ja­rak. Maj­ka je iza­šla iz auto­mo­bi­la i uz po­moć pro­la­zni­ka iz­vu­kla dje­ča­ka iz smr­ska­nog vo­zi­la.

Prema navodima iz optužnice koju zastupa zamjenik višeg državnog tužioca Željko Tomković, upravljajući automobilom marke „reno senik“ sporednim putem koji se prostire paralelno sa prugom od Sutomora prema Baru, po nailasku na pružni prelaz koji je sa obje strane pruge obezbijeđen uređajem za davanje zvučnih i svjetlosnih znakova koji najavljuju nailazak voza, optužena nije zaustavila vozilo ispred prelaza iako joj je bio zabranjen prolaz i iako su znakovi upozoravali na približavanje voza.

– Nastavila je kretanje preko prelaza u pravcu Gornjeg Šušnja, usled čega je na prelazu došlo do kontakta prednjeg čeonog dijela voza i bočnog lijevog dijela vozila kojim je ona upravljala. Maloljetni Adis Agović, koji se nalazio na zadnjem sjedištu njenog automobila, zadobio je teške tjelesne povrede od kojih je preminupo istog dana – piše u optužnici

3 komentara

  1. I?m now not sure the place you are getting your info, but good topic. I must spend a while finding out much more or working out more. Thank you for fantastic information I was on the lookout for this information for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com