POLICAJCI PRETRESAJU, PA SVJEDOČE - Volim Podgoricu

POLICAJCI PRETRESAJU, PA SVJEDOČE

Četiri policajca koja su pretresala kuću Novljanina Miodraga Roganovića, svjedočila su u nastavku suđenja njegovom sinu Vladimiru, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja.

Navodnom članu kavačkog klana sudi se pred sutkinjom hercegnovskog Osnovnog suda Vesnom Gazdić.

Oružje zbog kog mu se sudi pronađeno je u kući njegovog oca.

“Navedeni svjedoci su dali svoj iskaz, a sud smatra da je u cilju potpunog utvrđenja činjeničnog stanja i provjere odbrane okrivljenog, neophodno saslušati još dva svjedoka, takođe pripadnika MUP-a Crne Gore, koji su na današnji glavni pretres bili uredno pozvani, ali na isti nisu pristupili”, kazao je “Vijestima” Bojan Dubljević, portparol tog suda.

Jedan od Roganovićevih branilaca, advokat Jakša Peković prije tri dana rekao je “Vijestima” da postupak koji se pred sudom u Herceg Novom vodi protiv Novljanina, “možda najbolje oslikava paradoksalonost pravosudnog sistema i zloupotrebu medija”.

“U medijima je predstavljeno da je u kući oca Vladimira Roganovića pronađeno nelegalno oružje i automatski je za to optužen Vladimir, iako nijedan materijalni trag ne ukazuje da je oružje pripadalo njemu. Navedeno oružje pronađeno je u kući u kojoj Vladimir ne živi, i u kojoj je mogao da se zatekne bilo ko drugi od gostiju, članova porodice i prijatelja koji dolaze u kuću, pa se sa pravom pitamo da li bi i neki drugi gost, turista, majstor…. isto tako odgovarao za nelegalno oružje nađeno u kući u kojoj ne živi, ili pak taj princip važi samo za Vladimira Roganovića”, saopštio je advokat Peković.

Roganović je prošle godine u Srbiji robijao osam mjeseci zbog falsifikovanja isprava.

On je 2016. godine u Srbiji dobio lažni identitet Beograđanina Adama Markovića. Falsifikovanu ličnu kartu na to ime napravila mu je kriminalna grupa iz Srbije na čijem je čelu Užičanin Darko Karaičić.

Fotografija tog Novljanina u spisima je predmeta srpskog tužilaštva protiv organizovane grupe falsifikatora, uhapšene u martu 2017. godine. U dokumentu srpske policije, međutim, ne piše njegovo ime, već se vodi kao NN lice.

Nakon zatvorske kazne odslužene u Srbiji, u januaru je izručen Crnoj Gori koja je za njim tragala sumnjičeći ga za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci Beagle, ali i zbog neodslužene zatvorske kazne.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com