Rojters: Favorit na crnogorskim izborima želi snažnije veze sa Zapadom i Rusijom - Volim Podgoricu

Rojters: Favorit na crnogorskim izborima želi snažnije veze sa Zapadom i Rusijom

 
 
 
Favorit na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koji će biti održani u nedjelju 15. aprila, Milo Đukanović, izjavio je da želi bliske veze sa Zapadom, naglasivši da je poboljšanje odnose sa Rusijom dobrodošlo, piše Rojters.

 
Đukanović je, podsjeća britanska agencija, kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista, a prema anketama, on je u prednosti u odnosu na kandidata opozicionog bloka Mladena Bojanića, biznismena koji favorizuje bliske veze sa Rusijom i  Srbijom.

Lider DPS-a je kazao da je Crna Gora uključena u borbu velikih sila.

“Poremećeni odnosi između Moskve i Podgorice su odraz poremećenih odnosa na međunarodnoj sceni. Nadamo se da će se oni poboljšati. Crna Gora je spremna da prihvati svaku inicijativu koja bi dovela do poboljšanja bilateralnih odnosa između nas i drugih zemalja”, kazao je Đukanović, podsjeća Rojters.

 
Pobjeda, kako je dodao, važnija je za Crnu Goru i njen put, nego za njega lično.

“Ja sam neko ko je ispunio svoje ambicije u politici”, rekao je Đukanović.

Nakon parlamentarnih izbora, održanih 2016. godine, on je funkciju predsjednika Vlade prepustio bliskom savezniku Dušku Markoviću. Đukanović je ostao na čelu vladajuće stranke i prošlog mjeseca je rekao da će se ponovo kandidovati za predsjednika, pozivajući se na “odgovornost prema budućnosti Crne Gore”.

Reuters/CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com