SKANDAL U PODGORIČKOJ ŠKOLI: Odnijela kući kompjuter da sačuva podatke, pa optužena za krađu - Volim Podgoricu

SKANDAL U PODGORIČKOJ ŠKOLI: Odnijela kući kompjuter da sačuva podatke, pa optužena za krađu

Disciplinski postupak koji je protiv profesorice podgoričke osnovne škole “Štampar Makarije” Mirjane Vidaković pokrenula v.d. direktorke Milica Stanković zbog teže povrede radne obaveze, odnosno zbog sumnje da je nezakonito iznijela iz škole dio računarske opreme, okončan je juče, a odluka će, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, biti donijeta već sljedeće sedmice.

Direktorica škole nije dozvolila novinarima da prisustvuju sjednici, niti je željela da komentariše slučaj, pojasnivši da mediji ne mogu prisustvovati jer se ,,javnost može ograničiti iz razloga održavanja nastavnog procesa i bezbjednosti učenika”.

Direktorica je pokrenula disciplinski postupak protiv Vidaković jer je, kako tvrdi, 26. januara iz prostorija škole, odnosno iz kabineta iznijela računar -kućište marke ,,Great Wall”, sa pratećom opremom vrijednosti oko 1.000 eura. Nastavnica je na sjednici disciplinske komisije odbacila optužbe da je ukrala tu opremu tvrdeći da mjesecima trpi mobing i uznemiravanje od Stanković

Za Pobjedu je ispričala da je tačno da je sporne večeri odnijela računarsku opremu kući, ali da je to učinila samo kako bi sačuvala svoje podatke koji su se nalazili u kompjuteru, a koji su ranije nestajali.

Kaže da je već sjutradan htjela da vrati kompjuter u školu, pošto je presnimila fajlove, ali je domar odbio da joj u subotu otvori vrata. Prvog radnog dana uslijedila je prijava protiv nje. Prema njenim riječima taj događaj samo je kulminacija problema koje ima sa direktoricom.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com