U ratu kavčana i škaljaraca, drogom s juga gospodari treći klan! - Volim Podgoricu

U ratu kavčana i škaljaraca, drogom s juga gospodari treći klan!

U dvije akcije preksinoć su presječeni transporti narkotika za koje se sumnja da ih koristi sandžački klan, a zaplijenjeno je i dva kilograma heroina i 15,5 kilograma skanka.

U Beogradu su uhapšena dvojica osumnjičenih, N. M. (34) iz Novog Pazara i Albanac B. M. (40), koji neprijavljeno živi u Novom Pazaru, a porijeklom je iz Peći na Kosovu. U akciji koju su vodili pripadnici beogradske policije, dvojica osumnjičenih su zasutavljena u “audiju A3” novopazarskih registarskih oznaka.

Automobil je vozio N. M, dok je B. M. bio na suvozačkom mjestu. Pretresom je otkrivena plastična PVC kesa u kojoj je bilo oko dva kilograma praškaste materije braon boje, za koju su inspektori pretpostavili da je heroin.

Droga je poslata na vještačenje, a uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati u glavnoj gradskoj stanici. Oni će biti privedeni na saslušanje nadležnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnji da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U odvojenoj, ali sinhronizovanoj akciji, pripadnici srpske policije su takođe preksinoć u Novom Pazaru zaplijenili 15,5 kilograma skanka i uhapsili su H. P. (28) iz Tutina.

Policijski inspektori su uveče prvo u mestu Vrbljanske livade u Tutinu, pored puta, pronašli dva sumnjiva džaka. Kada su ih otvorili, vidjeli su da se u njima nalazi 15 kilograma skanka (pojačane marihuane) i 500 grama sasušene biljne materije za koju se sumnja da je skank.

Istraga je odmah nastavljena i policajci su krenuli u noćnu potragu za osumnjičenima. Tako su pronašli i uhapsili osumnjičenog H. P.

Osumnjičenom je, po nalogu nadležnog tužioca, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. U policiji kažu da će H. P. privesti nadležnom novopazarskom tužilaštvu uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sjedište klana u Sarajevu

Sandžački klan je, i prema izvještajima službi Srbije i BiH, ali i Sjedinjenih država, dio velike kriminalne organizacije sa sjedištem u Sarajevu.

“Većina njihovog novca dolazi od trgovine narkoticima i krijumčarenja oružja, ali i cigareta i drvene građe. Ovaj klan se uvukao u administraciju, političke i policijske snage i imaju tesnu vezu sa većinskom muslimanskom strankom u BiH, a to je SDA”, piše u povjerljivom izvještaju od 25. jula 2006. koji je poslala Stejt departmentu Džudit Cefkin, tadašnja zamjenica američkog ambasadora u BiH.

Blic

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com