BRUTALNA TUČA OSNOVACA: Dvije djevojčice mučki tukle treću, kad je pala zgrabile su je za kosu i krvnički vukle po betonu (VIDEO) - Volim Podgoricu

BRUTALNA TUČA OSNOVACA: Dvije djevojčice mučki tukle treću, kad je pala zgrabile su je za kosu i krvnički vukle po betonu (VIDEO)

Snimak tuče osnovaca u Negotinu, gradiću u centralnoj Makedoniji, koji se pojavio na Jutjubu, šokirao je makedonsku javost. U dvorištu Osnovne škole “Goce Delčev” dvije djevojčice su napale i brutalno pretukle treću učenicu.

Dok su one tukle nemoćnu djevojčicu, druga djeca koja su se okupila oko njih, sve su to mirno gledala, smijala se, navijala i snimala sa mobilnim telefonima.
Tek kada su djevojčicu oborile na zemlju i počele da je vuku za kosu, umješao se jedan krupniji dječak i pokušao da ih razdvoji.

Nasilje u Osnovnoj školi “Goce Delčev” u Negotinu osudilo je Ministarstvo za obrazovanje, najavljujući da će Državni prosvetni inspektor izvršiti nadzor u školi sa ciljem da se utvrdi da li je škola nakon ovog nemilog događaja preduzela sve potrebne mjere.

Direktor škole, Petar Mantev je izjavio da je video snimak koji se pojavio na Youtube i dodao da su preduzete sve mjere. Pozvane su učenice, izrečena im je pedagoška mjera, a na razgovor su pozvani i njihovi roditelji. Istovremeno, slučaj je prijavljen i policiji.

Ovaj slučaj tuče maloljetnih učenika otvara niz pitanja i dilema – kako se djeca vaspitavaju u porodici i školi, i koliko su bezbjedna kada se nađu napolju sa svojim vršnjacima.

Prema ocjenama psihologa sa kojima je kontaktirala televizija Sitel, ovakvo javno maltretiranje i omalovažavanje može da ostavi ozbiljne posledice na psihički i fizički razvoj pretučene djevojčice, koja će još dugo, dugo imati traume.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com