Ovo je uzrok smrti majke i ćerke iz Berana - Volim Podgoricu

Ovo je uzrok smrti majke i ćerke iz Berana

U Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju juče je stigao obdukcioni nalaz majke i kćerke Miroslave (77) i Dragane (41) Gačević koje su pronađene mrtve 14.februara ove godine u svojoj kući u beranskom naselju Hareme.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Hasan Lukač, potvrdio je za Standard, da je stigao obdukcioni nalaz.

“Kod Miroslave je nastupila prirodna smrt usljed tromba embolije pluća. Kod Dragane je ustanovljena nasilna smrt usljed trovanja lijekom benzodiazepamom. Smrt je kod obje nastupila šest dana prije obdukcije, tačnije 8. februara“, kazao je tužilac Lukač dodajući da je obdukcioni nalaz uradila dr Dragana Čukić.

Kako je naveo, sa obdukcionim nalazom biće upoznata rodbina nesrećnih žena.

Inače,slučaj su policiji prijavile komšije, koji su kazali da ih nijesu vidjeli već sedam-osam dana.

“Kada smo došli, vrata su bila zaključana. Izvršen je odmah spoljni pregled tijela i ustanovljeno da se radi o prirodnoj smrti, a obdukcija će pokazati na koji način je nastupila”, kazao je tada sagovornik iz policije, navodeći da se radi o raseljenim licima te da nijesu imale rođaka u Beranama.

Rekao da su nesrećne žene živjele u nehumanim uslovima, bez struje i elementarnih uslova za život.

“Trebalo je ranije nešto preduzimati. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena kćerka je bila slabog zdravlja“, kazao je on.

(Standard)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com