UBISTVO U PODGORICI: Braća Vukadinović ostaju u ZIKS-u - Volim Podgoricu

UBISTVO U PODGORICI: Braća Vukadinović ostaju u ZIKS-u

Braća Janko i Predrag Vukadinović, koji se terete za učestvovanje u ubistvu Miloša Šakovića (32) u podgoričkom lokalu ,,Forum“, kada je slučajno stradao Radivoje Jovanović, ostaju u pritvoru jer je krivično vanpretresno vijeće Višeg suda odbilo žalbu odbrane.

To je potvrdio branilac Vukadinovića, advokat Velibor Marković. Advokat Marković je istakao da se Sud isključivo ograničio na postojanje pritvorskih osnova, a ne da li postoji osnovana sumnja da su okrivljeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

“Smatram da je to osnovni propust s obzirom da se prema članu 175 Zakonika o krivičnom postupku pritvor može odrediti kada postoji osnovana sumnja da je neko izvršio krivično djelo,” objasnio je Marković.

On je ukazao da vanzakonska odredba nalaže sudovima da prije upuštanja u ocjenu pritvorskih osnova moraju da utvrde da li postoji osnovana sumnja i da li je potkrijepljena dokazima. Prema nalazima iz istrage, braća Vukadinović terete se za nabavku rentakar vozila marke „citroen“. Tim vozilom se, prema sumnjama istražitelja, odvezao Marko Jovanović nakon zločina. Advokat Marković smatra da nije utvrđena ni uzročna veza između nabavke vozila i osobe za koju se sumnja da je izvršila ubistvo.

“Nije utvrđeno postojanje sumnje da su osumnjičeni imali bilo kakva saznanja da će vozilo biti korišteno za izvršenje krivičnog djela”, kazao je Marković.

Podsjećamo, do sada od pet identifikovanih pripadnika ove organizacije uhapšeno je četvoro, dok se za direktnim izvršiocem likvidacije, tridesetpetogodišnjim Podgoričaninom Markom Jovanovićem intenzivno traga.

Osim braće Vukadinović i Marka Jovanovića, krivične prijave podnijete su i protiv Dragoljuba Ćetkovića i Kristine Brnović.

Istražni organi osnovano sumnjaju da je Kristina Brnović iznajmila stan u kojem su se osumnjičeni sastajali, podijelili uloge i dogovorili detalje paklenog plana, dok je Ćetković bio zadužen za nabavku oružja. Analiza materijalnih dokaza prikupljenih tokom uviđaja i izjave osumnjičenih u ovom slučaju istražiteljima su ukazale na pravac istrage koja će u najkraćem roku razotkriti identitet nalogodavca i još jednog saučesnika u ubistvu Šakovića i Jovanovića. Šaković je 31. marta ubijen u centru grada naočigled brojnih gostiju lokala ,,Forum“ ali i djece koja su se igrala na obližnjem trgu.

Jovanović je Šakovića upucao u portunu poslovnog centra ,,Ražnatović“ poslije kraće potjere. U prvom napadu, metak koji je bio namjenjen Šakoviću, pogodio je Jovanovića koji je na terasi lokala ,,Forum“ sjedio za susjednim stolom sa djevojkom.

Ubica je trčao za Šakovićem od lokala Forum gdje je sjedio sa suprugom i kumovima do tržnog centra Ražnatović koji se nalazi u blizini. Samo dva dana kasnije, uhapšena su braća Vukadinović za koje se sumnja da su dio ove kriminalne organizacije.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com