Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: “Kradu nam šta stignu, a policija nas šalje na stočnu pijacu!”

PODGORICA: “Kradu nam šta stignu, a policija nas šalje na stočnu pijacu!”

Stanari zgrada “Zetagradnje” u Ulici 4. jula u Podgorici, njih oko 500, tvrde da im lopovi kradu šta stigu, a dapolicija ne radi gotovo nista da to spriječi.

-Kulminacija krađa se ogleda i po broju ukradenih predmeta, bicikala, dječjih trotineta, crijeva od hidranata, djelova sa automobila iz podzemne garaže i čitavih ulaza, ali i po drskosti lopova koji tokom noći ne prezaju da obijaju ulaze i šetaju spratovima i uzimaju šta im se sviđa, kao u samoposluzi, navode stanari, dodajući da se krađe dešavaju kontinuirano već pet – šest noći.

Tvrde da nadležni ne reaguju i da im policijski službenici navodno sugerišu da ukradena bicikla traže na stočnoj pijaci, ili drugim pijacama.

-Oštećeni stanari, iako shvataju da postoje preči problemi u društvu, sumnjaju da se vrši ikakva aktivnost na pronalaženju ukradenih predmeta i počinilaca, a sama količina ukradenih bicikala navodi na pomisao da postoje organizovani lanci preprodaje”, saopštili su stanari i naveli da su prije par godina uhvatili dva lopova i predali ih policiji.

-Postavlja se pitanje da li je to jedino što preostaje… da se građani naoružavaju i da sami preuzimaju u ruke svoju sigurnost i zakon?, pitaju se.

U apelu ponavljaju da ih policija mora zaštititi ali i snositi odgovornost za svoj rad.

-Govori se da do vrijednosti od 150 eura policija i tužilaštvo ne preduzma ništa zbog odredbi Zakona, ali ako bi se sabrala vrijednost ukradenih stvari samo u toku Uskrsa, došli bi do iznosa od tri do 4.000 eura, ističu stanari i dodaju da bi bilo poražavajuće da građani počnu da gube povjerenje u institucije i da počnu da preuzimaju zakon u svoje ruke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *