Home / ŽIVOT + / Showbiz / Končita Vurst priznao da je HIV pozitivan

Končita Vurst priznao da je HIV pozitivan

Pobjednica Pjesme Evrovizije 2014. iz Austrije, Končita Vurst, to jest Tomas Nojvirt, saopštila je da je već godinama HIV pozitivna, i da je na to primorana jer joj je bivši partner prijetio da će taj podatak iznijeti u javnost.

“Danas je došao dan da se oslobodim velikog tereta za ostatak svog života: ja sam već godinama HIV pozitivna”, napisala je Vurst na svom Instagram profilu.

Ona se odlučila na ovaj korak jer je jedan “bivši” prijetio da će sa ovom privatnom informacijom izaći u javnost, pa je odlučila da o bolesti, koju je krila, obavjesti obožavaoce.

“„U budućnosti nikome ne dajem za pravo da mi prijeti i na takav način utiče na moj život”“, poručila je pobjednica Evrovizije 2014. godine.

Od postavljanja dijagnoze, kako je napisala, nalazi se pod medicinskom terapijom, i tvrdi da je već godinama ispod granice dokazivanja zaraženosti, to jest da nije u stanju da prenosi virus.

Končita ukazuje da nije sa ovom informacijom izašala u javnost prije svega zbog porodice, koja je podržava od prvog dana kada je ustanovljen virus i željela je da ih poštedi javne rasprave o HIV statusu.

Takođe i prijatelji, kako tvrdi, znali su za oboljenje i podržavali su je.

Pjevačica ističe da je svakako ova informacija važna samo za ljude sa kojima je imala seksualni kontakt.

“Izlaženje u javnost sa tom informacijom je svakako bolje nego da to učini neko treći. Nadam se da ću ohrabriti ljude i napraviti korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se, bez da su krivi, zarazili HIV-om”“, napisala je Končita.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *