Ojadili Budvu, a sada joj skidaju novac sa računa - Volim Podgoricu

Ojadili Budvu, a sada joj skidaju novac sa računa

Budvanska kompanija Copyright prinudno je naplatila 228.459 eura sa opštinskog računa.

Firma koja je bila dio budvanske kriminalne grupe i zaključila sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom, sudski je dobila Opštinu, nakon tužbe za isplatu dugovanja Televizije Budva na ime nikad realizovanog ljetnjeg programa iz 2007. godine.

Sud je presudio u korist firme, iako je još bivše opštinsko rukovodstvo na čelu sa Srđom Popovićem osporilo ugovor o preuzimanju duga između Opštine i Televizije, a koji je zaključio njegov prethodnik.

Apelacioni sud odbio je žalbu Opštine Budva i prihvatio tužbu budvanskog Copyrighta, iza kojeg stoji Marko Kentera.

Sve je počelo 2007. godine, kada je tadašnja Televizija Budva zaključila ugovor sa tom kompanijom o realizaciji ljetnjeg programa vrijednog 115.000 eura.

Ugovor o ljetnjem programu potpisala je tadašnja direktorka Milena Lubarda, aktuelna šefica Grad teatra.

Kako Televizija nije uspijevala da vrati dug, Copyright podnosi tužbu. Sudskom presudom iz 2011. godine, sud je presudio protiv TV Budva.

Kada je presuda postala pravosnažna, uslijedila je blokada Televizije Budva.

Problem nijesu mogli da riješe direktori koji su se mijenjali.

U međuvremenu, odlukom Skupštine opštine dolazi do spajanja tadašnje Televizije Budva i Radio Budva, pa nastaje javni emiter Radio-televizija Budva. Novopostvaljenom direktoru Draganu Klariću ostavljen je u amanet ogroman dug televizije.

Prije tri godine Opština preuzima dug kako bi se kamata zaustavila, jer je zbog nesolventnosti Televizije dug sa 115.000 narastao na 198.000 eura.

Ipak, to što je potpisao tadašnji gradonačelnik Lazar Rađenović, njegov nasljednik Srđa Popović ne želi da prihvati, pa u februaru 2016. podnosi tužbu Privrednom sudu protiv RTV Budva i Copyrighta, tražeći da se ugovor o preuzimanju duga proglasi ništavnim.

Privredni sud u junu te godine odbija kao neosnovan zahtjev Opštine, smatrajući da je ugovor koji su Rađenović, predstavnici RTV Budva i te kompanije potpisali validan i zakonit.

To u januaru ove godine potvrđuje i Apelacioni sud, koji takođe odbacuje žalbu Opštine na presudu Privrednog suda.

Nakon toga Copyright ponovo presavija tabak, tražeći da mu Opština isplati dugovanje lokalne medijske kuće.

Firma Copyright bila je dio budvanske kriminalne grupe na čijem je čelu bio Svetozar Marović, pa su sa Specijalnim tužilaštvom prije dvije godine zaključili sporazum o priznanju krivice.

Copyright je nagodbom sa tužiocima priznao da je u poslu sa budvanskom Opštinom za svoj račun protivpravno prisvojio 2.191.312 eura.

Prema sporazumu, Copyright se obavezao da Opštini Budva u dvije rate uplati 724.000 eura, a ostatak štete nadoknadi tako što će Opštini Budva prenijeti pravo svojine na nepokretnostima koje je vještak procijenio na iznos od 1.500.000 eura.

Novčana kazna je uplaćena, a Opštini je preknjiženo 150.000 kvadrata zemlje

Vijesti

 

2 komentara

  1. Wonderful paintings! That is the kind of info that should be shared across the net. Shame on the seek for not positioning this put up higher! Come on over and seek advice from my site . Thanks =)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com