Pulicerove nagrade Njujork tajmsu, Vašington postu, Rojtersu… - Volim Podgoricu

Pulicerove nagrade Njujork tajmsu, Vašington postu, Rojtersu…

Pulicerove nagrade, najprestižnije u oblasti američkog novinarstva, dodijeljene su danas na Univerzitetu Kolumbija, a među laureatima su listovi “Njujork tajms”, “Vašington post”, “Njujorker, “Pres demokrat”, kao i britanska agencija Rojters.

“Njujork tajms” i “Vašington post” dobitnici su Pulicerove nagrade za nacionalno izvještavanje, a tu nagradu im je donijelo rasvjetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsjednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika, prenosi AP.

“Njujork tajms” i “Njujorker” osvojili su nagradu za javnu službu, a za izvještavanje o Harviju Vajnstinu i seksualnom uznemiravanju.

List “Pres demokrata” iz Santa Rose, u Kaliforniji, dobitnik je nagrade za hitnu vijest, koju mu je donijelo izvještavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.

Agenciji Rojters dodijeljene su dvije Pulicerove nagrade – za međunarodno izvještavanje i za fotografiju.

Pulicerove nagrade dodeljuju se danas kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u novinskim listovima, časopisima i na vebsajtovima, a u 14 kategorija za izvještavanje, fotografiju, kritike i komentare.

U oblasti umjetnosti, nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i muziku.

Inače, prve nagrade za novinarstvo dodijeljene su 1917. godine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com