Ruski Komersant: Đukanović za normalizaciju odnosa sa Rusima - Volim Podgoricu

Ruski Komersant: Đukanović za normalizaciju odnosa sa Rusima

Na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori pobijedio je lider vladajuće koalicije Milo Đukanović koji se u vrijeme kampanje zalagao za nastavak evroatlantstkog puta zemlje, ali je pri tom izrazio spremnost za izgradnju dobrih odnosa sa Rusijom, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

List piše da se Đukanović od samog početka smatrao glavnim pretendentom na pobjedu, a da je samo pitanje bilo da li će pobijediti u prvom ili drugom krugu, dodajući da je upravo on poslednjih četvrt vijeka bio faktički lider Crne Gore.

Glavna teza Đukanovića u predsjedničkoj kampanji bila je da na predsjedničkim izborima treba da pobijedi evropska Crna Gora, jer će, u suprotnom biti podvrgnuti preispitivanju i njena nezavisnost i članstvo u NATO i put u EU, navodi Komersant, prenosi Beta.

Dnevnik dodaje da je na samom kraju kampanje poslao nedvosmisleni signal Moskvi, izrazivši spremnost da normalizuje rusko-crnogorske odnose, koji su se ozbiljno zakomplikovali kada je Crna Gora ušla u NATO.

“Trudićemo se da što prije normalizujemo odnose sa Moskvom. Odgovarajuće instrukcije dobio je i naš novi ambasador”, rekao je neimenovani izvor Komersanta u Đukanovićevom okruženju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com